ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιθανό το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μόνο για τα Σαββατοκύριακα

Έμφαση στην τήρηση και αναβάθμιση στα υπάρχοντα μέτρα δείχνουν οι επιστήμονες, καθώς ο τετραψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων επιμένει για τρίτη μέρα χθες, θέτοντας σε πλήρη εγρήγορση τον κρατικό μηχανισμό.

Μολονότι το κυβερνητικό επιτελείο θα επιθυμούσε σε αυτή τη φάση την «αυστηρή τήρηση» από την περαιτέρω «αυστηροποίηση» των μέτρων κοινωνικής απόστασης, όπως τόνισε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μια δεύτερη ανάγνωση του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας κάνει τους ειδικούς πιο απαιτητικούς ως προς τις διαθέσιμες ασφαλιστικές δικλείδες για τον περιορισμό της διασποράς, τροποποιώντας ήδη υφιστάμενα μέτρα.

Μια πρόγευση της στάσης των ειδικών καταγράφηκε χθες, στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιστημόνων, όπου η ατμόσφαιρα βάρυνε απότομα από τα δεδομένα της Αττικής, της Αχαΐας και της Θεσσαλονίκης. Για τις δύο τελευταίες, μάλιστα, περιφερειακές ενότητες της χώρας οι ειδικοί ζητούν να τεθούν στην ζώνη αυξημένου κινδύνου, γεγονός που θέτει αυτόματα σε εφαρμογή νέα, αυστηρότερα μέτρα, όπως την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, αλλά και την επιστροφή στις αγορές μέσω click away, με εξαίρεση τα είδη ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμήματα.

Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι μέσα σε ένα 24ωρο, εκτινάχθηκαν οι εισαγωγές ασθενών με Covid στα νοσοκομεία της Αττικής.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ