ΕΛΛΑΔΑ

Πιο τσουχτερα πρόστιμα για τις αποδείξεις – Τι αλλάζει

tameiaki mixaniΑκόμη πιο τσουχτερά πρόστιμα  για την μη έκδοση αποδείξεων ζητούν οι δανειστές, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να καταστεί ακόμη πιο δρακόντεια η νομοθεσία προκειμένου να ενισχυθεί η φορολογική συμμόρφωση. Μεικτό κλιμάκιο των ΔΝΤ, ΕΕ, ESM και ΕΚΤ, αρμόδιο για φορολογικά θέματα, βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και έχει συσκέψεις με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων μέτρων του Μνημονίου. Το κλιμάκιο, που θα παραμείνει στην Ελλάδα έως το τέλος της εβδομάδος, εστιάζει στις αλλαγές στη νομοθεσία που σχετίζονται με τα φορολογικά πρόστιμα, την φορολοκλοπή και την απάτη, αλλά και με τρόπους αναχαίτισης της διαφθοράς στη φορολογική διοίκηση. Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη των πιστωτών αναμένεται να συναντηθούν και με την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Με το νέο Μνημόνιο η Ελλάδα δεσμεύθηκε να θεσπίσει έως τον Οκτώβριο νέες ποινικές νομικές διατάξεις για την φοροδιαφυγή και την απάτη, να διευρύνει τον ορισμό της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής σε όλους τους φόρους, αλλά και να εγκρίνει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης.
Στόχος των πιστωτών είναι η μη έκδοση αποδείξεων να αντιμετωπίζεται ως απλή, αλλά σοβαρή παράβαση της διαδικασίας για τον ΦΠΑ και ως εκ τούτου ζητούν αφενός αύξηση προστίμων και αφετέρου αυτοματοποιηση της διαδικασίας καταβολής τους.
Σήμερα τα πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων είναι 250 ευρώ ανά απόδειξη όταν την παράβαση πραγματοποιεί επιχείρηση που τηρεί απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ ανά απόδειξη όταν την παράβαση πραγματοποιεί επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικά βιβλία.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ