ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Πλήρεις υποδομές Tηλεπικοινωνιών και πολύ γρήγορο internet σε όλο τον Ασπρόπυργο προς όφελος των κατοίκων & των επιχειρήσεων

Έχοντας διαγνώσει εγκαίρως τις τεράστιες ανάγκες, που θα προκύψουν για την περιοχή, με την επικείμενη λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου του Ο.Σ.Ε., σε συνδυασμό και με τα υφιστάμενα προβλήματα που αφορούν τον κρίσιμο τομέα των Τηλεπικοινωνιών, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), κ. Νικόλαος Μελετίου, αποφάσισε να δράσει άμεσα, απαιτώντας λύσεις που μεταβάλλουν στην πράξη το επενδυτικό προφίλ του τόπου του, χωρίς να περιμένει αν και πότε, οι καθ΄ ύλη αρμόδιοι θα σχεδιάσουν όλα όσα έχει ανάγκη η περιοχή του Ασπρόπυργου.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Μελετίου, ζήτησε από τη Διοίκηση του Ο.Τ.Ε., την πραγματοποίηση ευρείας Σύσκεψης, προκειμένου να θέσει το πλαίσιο και τις λεπτομέρειες όσων προαπαιτούνται, προκειμένου να είναι επιτυχής η λειτουργία της σημαντικότερης επένδυσης στον τόπο, αλλά και να στηριχθεί εμπράκτως το πλήθος εκείνο των επενδύσεων, τόσο αυτών που ήδη υφίστανται όσο και εκείνων που μελλοντικά θα ιδρυθούν, πέριξ του «Θριασίου».

Προς τιμήν της, η Διοίκηση του Ομίλου Ο.Τ.Ε., αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα του ζητήματος, ανταποκρίθηκε πάραυτα στο αίτημα του Δημάρχου Ασπροπύργου και η Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, με τη συμμετοχή όλων εκείνων των παραγόντων του Οργανισμού, που έχουν την ευθύνη της δρομολόγησης και υλοποίησης των τηλεπικοινωνιακών επενδύσεων που έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή του Ασπρόπυργου. Συγκεκριμένα, στη Σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Ο.Τ.Ε., ο Διευθυντής Δικτύου Πρόσβασης Σταθερής και Κινητής Τηλεφωνίας κ. Γεώργιος Ονόπας, ο Υποδιευθυντής Υλοποίησης Υποδομών Σταθερής και Κινητής Τηλεφωνίας, κ, Ισίδωρος Βιτέλας, ο Υποδιευθυντής Ανάπτυξης Δικτύων Πρόσβασης, κ, Αγαμέμνων Βρεττός, η Υποδιευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, κ. Κική Ζαννιά, και ο Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας, κ. Κώστας Τριαντάφυλλος.

Πλήρεις υποδομές Tηλεπικοινωνιών και πολύ γρήγορο internet σε όλο τον Ασπρόπυργο προς όφελος των κατοίκων & των επιχειρήσεων
Η αντιπροσωπεία του Ο.Τ.Ε.

Ο κ. Μελετίου υπογράμμισε ότι, ειδικά για το Κεφάλαιο του Διαμετακομιστικού Εμπορίου (Logistics), το ζήτημα των υποδομών που αφορούν στην τελευταία λέξη των τεχνολογικών εφαρμογών, είναι η βασικότερη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος, αλλά και για τη δραστική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, στον Ασπρόπυργο και την ευρύτερη περιοχή.

Η εκατέρωθεν ενημέρωση οδήγησε σε συμφωνία για μια σειρά ζητημάτων, που ξεκινούν να υλοποιούνται πάραυτα, και για μια σειρά υποδομών που θα αλλάξουν άρδην το τηλεπικοινωνιακό τοπίο, στην περιοχή που μπορεί να λειτουργήσει ως «ατμομηχανή» για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.
Αναλυτικά, τα συμπεράσματα της Σύσκεψης αφορούν στους εξής τομείς:
 Πολύ σύντομα, ο Ασπρόπυργος θα απολαμβάνει πολύ γρήγορο Internet, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες απ΄ το κέντρο περιοχές του, οικισμούς και επιχειρηματικές ζώνες.

 Η πόλη του Ασπρόπυργου και η ευρύτερη περιοχή, θα απολαμβάνει τα προνόμια των Δικτύων Νέας Γενιάς.
 Έτσι, καταναλωτές και επιχειρήσεις θα μπουν στην εποχή των πιο γρήγορων ταχυτήτων και του μεγαλύτερου όγκου κίνησης και διαχείρισης δεδομένων, με την αναβάθμιση όλων των Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων.

 Ο Όμιλος Ο..Τ.Ε., σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή του Ασπρόπυργου, η οποία, όπως τόνισαν όλα τα στελέχη του οργανισμού, διέγνωσε από νωρίς την ανάγκη για καλύτερα-ποιοτικότερα κι αποτελεσματικότερα δίκτυα στην περιοχή, ξεκίνησε το έργο αναβάθμισης του δικτύου του, με οπτικές ίνες. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, πολύ σύντομα η περιοχή του Ασπρόπυργου θα διαθέτει τριάντα έξι (36) νέες καμπίνες, σε όλη την έκταση του Δήμου, οι οποίες θα προσφέρουν πολύ γρήγορο internet VDSL, έως 100 Mbps, καθώς και αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες.

 Οι ταχύτητες VDSL θα διευκολύνουν δέκα χιλιάδες (10.000) περίπου νοικοκυριά και τοπικές επιχειρήσεις, καθώς τα μεγάλα αρχεία, με τις νέες υποδομές, θα «κατεβαίνουν» και θα «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο κάθε χρήστης θα μπορεί να εκτελεί πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό, θα καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες, για επικοινωνία, και συνδεσιμότητα, ενώ πρωτίστως θα δοθεί σημαντικότατη ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσα συμφωνήθηκαν και ήδη ξεκίνησε η υλοποίησή τους, για τον Ασπρόπυργο, από πλευράς του Ομίλου ΟΤΕ, του μεγαλύτερου παρόχου τηλεπικοινωνιών της χώρας, είναι ενταγμένα στο επενδυτικό του πλάνο, ύψους 1,5 δις. €, για την τετραετία 2017-2020, για την ανάπτυξη Δικτύων Νέας Γενιάς, σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία, με έμφαση στην εξάπλωση του δικτύου οπτικών ινών.
Οι δύο πλευρές, Δήμος Ασπροπύργου και Ο.Τ.Ε., συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν από κοινού, ένα ακόμη κρίσιμο ζήτημα που αφορά στις υπηρεσίες που θα παρέχει ο Δήμος, προς Δημότες και Επιχειρήσεις, αξιοποιώντας την «προίκα» των νέων, αναβαθμισμένων υποδομών του τόπου, δίνοντας χαρακτηριστικά ¨smart city¨ στον Ασπρόπυργο,, προς όφελος όλων, καταναλωτών, επιχειρήσεων και των πρωτοποριακών δράσεων, που εκδηλώνει ο Δήμος, σε όλους τους τομείς.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ