ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Πλήρη απαλλαγή των πλημμυροπαθών από τον ΕΝΦΙΑ ζητά ο Δήμος Μάνδρας

Την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των πλημμυροπαθών ιδιοκτητών ακινήτων ζητά με νέο αίτημά της η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη, προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από τον Φεβρουάριο με πρωτοβουλία της κ. Κριεκούκη είχε ζητηθεί, η ευνοϊκή μεταχείριση των πλημμυροπαθών δημοτών όσο αφορά στην απόδοση του ΕΝΦΙΑ λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες της Μάνδρας.

Στο πλαίσιο αυτό και προς όφελος των πολιτών η κ. Κριεκούκη επανέρχεται με νέο αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Με έγγραφό της, ζητά από τον Υπουργό, κ. Τσακαλώτο και τους συναρμόδιους, αναπληρωτή υπουργό και υφυπουργό κ. Χουλιαράκη και κα Παπανάτσιου αντίστοιχα, να ισχύσουν οι ίδιες προϋποθέσεις που θα εφαρμοστούν και για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στο Μάτι και τη Ραφήνα.

Ειδικότερα γίνεται σαφές πως στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι πλημμυροπαθείς της Μάνδρας, οι οποίοι υπέστησαν επίσης μεγάλες καταστροφές, επιβαρύνθηκαν σημαντικά για την αποκατάστασή τους και σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι ακόμη δυνατή η χρήση των ακινήτων τους (οικίες, επαγγελματικοί χώροι και οικόπεδα).

Η Δήμαρχος έχει ήδη δρομολογήσει κύκλο επαφών με όλους τους αρμοδίους προκειμένου να προωθήσει το δίκαιο αίτημα του Δήμου και το ωφέλιμο για τους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ