ΤΟΠΙΚΑ

Ποινική δίωξη σε βαθµό πληµµελήµατος σε βάρος των 8 συλληφθέντων στα διόδια της Πάχης Μεγάρων

48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο δήμαρχος Μεγαρέων Ι. Μαρινάκης

Ποινική δίωξη σε βαθµό πληµµελήµατος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των οκτώ συλληφθέντων την κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης-διµαρτυρίας την Κυριακή στα διόδια της Πάχης Μεγάρων για το αδίκηµα παρακώλυσης συγκοινωνιών.  Σε έναν εξ αυτών απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία και για επικίνδυνη σωµατική βλάβη.  Οι κατηγορούµενοι παραπέµφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο πλην ενός που λόγω της ιδιότητας του ως δικηγόρου η υπόθεση διαχωρίστηκε.

48ωρη προθεσµία έλαβαν  ο ∆ήµαρχος Ι. Μαρινάκης  και οι συγκατηγορούµενοι για να απολογηθούν Για την Πέµπτη 27 Φεβρουαρίου ορίστηκε η δικάσιµος της υπόθεσης του δηµάρχου Μεγαρέων Γιάννη Μαρινάκη και τον ετέρων επτά συγκατηγορουµένων του οι οποίοι κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών και πρόκληση σωµατικών βλαβών. Οι κατηγορούµενοι έλαβαν σαρανταοκτάωρη προθεσµία προκειµένου να προετοιµάσουν τις απολογίες τους. Υπενθυµίζεται ότι οι κατηγορούµενοι συνελήφθησαν προχθες σε συγκέντρωση διαµαρτυρίας στα διόδια της Πάχης Μεγάρων για τη λειτουργία πλευρικών διοδίων στην περιοχή τους.  Στα δικαστήρια βρίσκονταν όλη το πρωί προς συµπαράσταση των κατηγορουµένων πολλοί κάτοικοι της περιοχής

Σχετική δημοσίευση:  Σύλληψη του δημάρχου Μεγάρων μετά απο ένταση στα διόδια

 

Με αφορµή τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις σχετικά µε τη σύλληψη του δηµάρχου Μεγαρέων, κου Ιωάννη Μαρινάκη, τριών µελών του ∆ηµοτικού Συµβουλίου και τεσσάρων ακόµη ατόµων, µετά την ένταση που επικράτησε στα διόδια της Πάχης, όπου, µετά από κάλεσµα του ∆ήµου περίπου 200 άτοµα απέκλεισαν την Εθνική Οδό, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και η Αντιπεριφερειάρχης ∆υτικής Αττικής, Σταυρούλα ∆ήµου, ανέβαλαν τα προγραµµατισµένα για τη ∆ευτέρα, 24/02/2014, εγκαίνια του β’ τµήµατος της Λεωφ. ΝΑΤΟ.
Η Αντιπεριφερειάρχης ∆υτ. Αττικής, Στ. ∆ήµου, από κοινού µε τον περιφερειακό Σύµβουλο Άγγελο Λιόση, τον ∆ήµαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά, τον ∆ήµαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας, Γιώργο ∆ρίκο, τον ∆ήµαρχο Ασπροπύργου, Νίκο Μελετίου και τον ∆ήµαρχο Φυλής, ∆ηµήτρη Μπουρጵη παρευρέθηκαν εις ένδειξη συµπαράστασης στα δικαστήρια της πρώην σχο- λής Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκαν το πρωί της ∆ευτέρας, 24/02/2014, οι συλληφθέντες.  Σε βάρος των οκτώ συλληφθέντων, οι οποίοι µεταφέρθηκαν την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, στην Αστυνοµική ∆ιεύθυνση ∆υτικής Αττικής στο Αιγάλεω, σχηµατίστηκε
δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών.  Η Αντιπεριφερειάρχης ∆υτικής Αττικής, Στ. ∆ήµου, δήλωσε σχετικά: «Με συλλήψεις και δικογραφίες εις βάρος ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αντιµετωπίζεται η αυτονόητη ανάγκη των κατοίκων µιας περιοχής και συγκεκριµένα του ∆ήµου Μεγαρέων για οικονοµική και ασφαλή διέλευση στον ίδιο τους τον τόπο. Τα δίκαια αιτήµατά τους δεν αντιµετωπίζονται µε αστυνοµικά µέτρα, παρά µόνο µε ουσιαστικό διάλογο.
Ως Αντιπεριφέρεια ∆υτικής Αττικής, µαζί µε την Περιφέρεια Αττικής, καλούµε:

– την πολιτική ηγεσία να αναλάβει πρωτοβουλίες εκτόνωσης της έντασης και να κατανοήσει ότι στο χαµηλό βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της πολύπαθης ∆υτικής Αττικής είναι απαράδεκτο να προστίθενται νέα προβλήµατα.
– την φιλήσυχη και φιλόξενη τοπική κοινωνία των Μεγάρων να επιδείξει πνεύµα νηφαλιότητας και ψυχραιµίας, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα σενάρια της κοινωνικής αγανάκτησης. Θέλω να εκφράσω δηµόσια τις ευχαριστίες µου προς τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, για το ενδιαφέρον που έδειξε από την πρώτη στιγµή και την αµέριστη συµπαράστασή στον αγώνα που καταβάλουν οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να υπερασπιστούν το δίκαιο και το καλό του τόπου τους».  ∆ήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού  για τις συλλήψεις αιρετών

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, σχολιάζοντας τη σύλληψη του ∆ηµάρχου Μεγαρέων Γιάννη Μαρινάκη, δήλωσε : «Οι συλλήψεις των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης που διαµαρτύρονται για την αύξηση των διοδίων, δεν αποτελεί τη λύση ενός υπαρκτού προβλήµατος. Μόνο η αναγνώρισή του, ειδικά για τους πολίτες που έχουν διόδια µέσα στα όρια του ∆ήµου τους και ο ειλικρινής διάλογος όλων των πλευρών, θα δώσουν την καλύτερη λύση.Είµαι βέβαιος, ότι η ∆ικαιοσύνη µε την ψύχραιµη και αδέκαστη κρίση της, θα αφήσει ελεύθερο το ∆ήµαρχο Μεγαρέων Γιάννη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του. Οι ∆ήµαρχοι και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να κρίνονται από το έργο που προσφέρουν και να τους δίνεται η δυνατότητα να διεκδικούν ελεύθερα αυτό που είναι δίκαιο και καλό για τους πολίτες. Σήµερα επρόκειτο να εγκαινιάσουµε µε το ∆ήµαρχο Μεγαρέων ένα σηµαντικό έργο για τους πολίτες της ∆υτικής Αττικής, τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και το αναβάλαµε λόγω των γεγονότων»

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ