ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πολιτικά παιχνίδια με τις τράπεζες» καταγγέλλει ο Δραγασάκης

«Πολιτικά παιχνίδια με τις τράπεζες» καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη σκιά της βουτιάς στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη. «Όχι πολιτικά παιχνίδια με τις τράπεζες, είναι εγκληματικό» δήλωσε χαρακτηριστικά Γιάννης Δραγασάκης.

«Οι τράπεζες είναι ευαίσθητος χώρος και όλοι πρέπει να τηρούμε προσεκτική στάση. Χρειάζεται να γίνεται έλεγχος στα κερδοσκοπικά παιχνίδια και οι όποιοι θεσμοί έχουν κάποιο ρόλο να επιδείξουν υπευθυνότητα» σημείωσε στον ραδιοσταθμό Κόκκινο.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, «υπάρχει αντίφαση ανάμεσα στα θεμελιώδη δεδομένα των τραπεζών και στο Χρηματιστήριο» και εξήγησε ότι η οικονομία είναι σε φάση ανάκαμψης, στον τομέα των τραπεζών με βάση τα stress test υπάρχει επάρκεια κεφαλαίων, ο ELA μηδενίστηκε και στην κατηγορία των κόκκινων δανείων έχουν πιαστεί οι στόχοι».

«Το Χρηματιστήριο διέπεται από πολλούς παράγοντες. Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα υπάρχει λύση. Όχι πολιτικά παιχνίδια» δήλωσε. «Οι τράπεζες έπρεπε να πατάνε σε δύο πόδια, στη μείωση των κόκκινων δανείων και στην χορήγηση νέων δανείων» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να καλέσει σύσκεψη στο υπουργείο με την συμμετοχή των τραπεζιτών για να συζητηθεί το θέμα των χορηγήσεων, δηλώνοντας μάλιστα ότι σήμερα οι τράπεζες μπορούν να χορηγήσουν δάνεια συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με την στάση της ΤτΕ σχετικά με την «επίθεση» που δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «οι θεσμοί πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους».

Όσον αφορά το θέμα των συντάξεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε «αισιόδοξος για τη μη μείωση τους». «Είμαστε σε καλό δρόμο» είπε. Για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος είπε πως αυτό θα επιτευχθεί από την ανάπτυξη, την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της εισφοροδιαφυγής.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ