ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΔ: Εσωκομματικές αλλαγές και εντονότερη δράση στην κοινωνία

Το σήμα της εσωκομματικής εγρήγορσης, που εκπέμπεται σταθερά το τελευταίο διάστημα από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να γίνει ακόμη πιο ισχυρό μέσα από την αναδιάταξη του στελεχιακού δυναμικού που βρίσκεται την πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής δραστηριότητας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντίστροφη μέτρηση για τον εσωκομματικό… ανασχηματισμό έχει ξεκινήσει στη ΝΔ και είναι θέμα ωρών η ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλαγών στο σχήμα των συντονιστών και τομεαρχών του κόμματος, αλλά και στη θέση του εκπροσώπου τύπου, όπου συγκλίνουσες πληροφορίες φέρνουν τον Βασίλη Κικίλια να είναι ο επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Με τις αλλαγές αυτές θα ξεκινήσει μια νέα φάση για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εκ των πραγμάτων θα λαμβάνει υπόψη και το ενδεχόμενο να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, λόγω της αυξανόμενης πολιτικής πίεσης που προεξοφλείται από την Πειραιώς ότι θα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση εξαιτίας της κοινωνικής δυσαρέσκειας για την πολιτική της, αλλά και των αδιεξόδων που δημιουργεί η έλλειψη αποτελεσματικότητας στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας.

Χαρακτηριστικό της αντιπολιτευτικής δράσης της ΝΔ θα είναι όχι μόνο το σκληρό pressing στην κυβέρνηση σε όλους τους τομείς και η έντονη προβολή του αιτήματος για “πολιτική αλλαγή”, αλλά και η ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια στην κοινωνία. Η πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσεγγίζει την κοινωνία θεωρείται μάλιστα από την Πειραιώς ως σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια σκοπεύει να το αξιοποιήσει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με περιοδείες και πολιτικές εξορμήσεις που στο επίκεντρο θα έχουν και την προβολή του προγραμματικού λόγου της ΝΔ.

“Να φθάσει το μήνυμά μας παντού”

“Εμείς έχουμε την δυνατότητα να βγαίνουμε στον κόσμο και να αναπτύσσουμε δράση στην κοινωνία. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να φθάσει το μήνυμά μας παντού”, τονίζει στο liberal συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, περιγράφοντας την τακτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ το επόμενο διάστημα.

“Η πίεση της ΝΔ για πρόωρες εκλογές θα είναι συνεχής, αλλά πρέπει να πείσουμε και τον κόσμο ότι μπορεί να περιμένει λύσεις από το δικό μας πρόγραμμα. Όσο αυτοί εγκλωβίζονται, εμείς θα μιλάμε για τη δική μας ατζέντα και τις δικές μας προτάσεις”, προσθέτει, την ώρα που στην Πειραιώς επιμένουν ότι πρόκειται για μία “κυβέρνηση σε αποδρομή”.

“Είναι κυβέρνηση που καταλαβαίνει ότι ο χρόνος της έχει τελειώσει και θα κάνει ολοένα και πιο αποσπασματικές κινήσεις”, τονίζουν χαρακτηριστικά και επιμένουν πως το ίδιο το συμφέρον της χώρας είναι που επιβάλλει να αποκτήσει νέα κυβέρνηση, η οποία θα διαθέτει ολοκληρωμένο πρόγραμμα, βασισμένο σε διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Αλλά και ισχυρή μεταρρυθμιστική βούληση που θα την καθιστά “αξιόπιστο συνομιλητή της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας”, σε μία περίοδο που η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αποτελεί τον βασικό δρόμο που μπορεί να οδηγήσει στην έναρξη ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου για την ελληνική οικονομία.

Η στρατηγική της ΝΔ το επόμενο διάστημα θα παραμείνει προσανατολισμένη και στην προσπάθεια να απευθύνεται σε ψηφοφόρους πέραν της ΝΔ, που παραμένουν δύσπιστοι απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “θέλοντας να σπάσει το τείχος που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς και τη ΝΔ”, όπως λένε χαρακτηριστικά στην Πειραιώς. Παράλληλα όμως και στις νεότερες γενιές που, όπως τονίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, “δεν έχουν ισχυρούς δεσμούς με κόμματα” και ιδεολογικά ταμπού” και “θα αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν αφού πρώτα ακούσουν τις προτάσεις των κομμάτων”.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ