ΤΟΠΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης η συνάντηση για την παραβατικότητα στον Ασπρόπυργο

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης η συνάντηση για την παραβατικότητα στον ΑσπρόπυργοΜπορεί να ήταν απών ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κος Τόσκας λόγω έκτακτου γεγονότος, αυτό όμως δεν εμπόδισε την αντιπροσωπεία του Δήμου Ασπροπύργου να συζητήσει με εκπροσώπους του Υπουργείου τα προβλήματα της παραβατικότητας στην περιοχή του Δήμου. Στη σύσκεψη, από πλευράς Υπουργείου ήταν παρών ο Διευθυντής του Γραφείου του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Ματρογιάννης, και ο Αντιστράτηγος, Επιθεωρητής της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνος Μαχαιρίνας. Απ΄ την πλευρά του Ασπρόπυργου, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Νικόλαος Μελετίου, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ισίδωρο Τσίγκο, και τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ., κκ. Ι. Ηλία, Δ. Μπακάλη και Ε. Παπανικολάου.
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου σε συμπληρωματικό υπόμνημα αναφέρθηκε εκ νέου στα αίτια και τους συνυπεύθυνους της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώθηκε στην πόλη, τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας της δράσης εγκληματικών στοιχείων, αλλά και της γνωστής αδυναμίας της Ελληνικής Αστυνομίας, να προστατεύσει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και πολίτες, λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και του κατάλληλου επιχειρησιακού σχεδιασμού.
Αναφέρθηκε επίσης λεπτομερώς στα συμβαίνοντα τον τελευταίο καιρό και απαίτησε από τους αρμοδίους την άμεση ανάληψη δράσης, και τη σταθερή και ενισχυμένη παρουσία των αρχών, με στόχο την προστασία της ζωής και της περιουσίας όσων ζουν, εργάζονται, ή έχουν επενδύσει στον Ασπρόπυργο.
Απ’ την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας αναγνώρισαν την ανάγκη κατεπείγουσας αντιμετώπισης της κατάστασης, στη βάση συγκεκριμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης, που θα εκπονήσει ο Αντιστράτηγος – Επιθεωρητής της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μαχαιρίνας και θα το καταθέσει την προσεχή Πέμπτη στον Υπουργό. Θα ακολουθήσει συνάντηση, που θα γίνει στο Δημαρχείο του Ασπροπύργου, όπου θα οριστικοποιηθεί η υλοποίηση του σχεδίου. Επιπλέον, εκπρόσωποι του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ, θα περιοδεύσουν σε όλη την έκταση του Δήμου, και μάλιστα κατά τις νυχτερινές ώρες, προκειμένου να μορφώσουν άποψη για τις ιδιαιτερότητες, που πρέπει να προβλέψει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Αστυνομίας.
Σε κάθε περίπτωση την προσεχή Παρασκευή θα οριστικοποιηθεί η συνάντηση του Ασπροπύργου, και συνακόλουθα η έναρξη της συντονισμένης προσπάθειας, για την αποκατάσταση του κλίματος κοινωνικής γαλήνης, ασφάλειας και τάξης, που τόσο διαταράχθηκε τον τελευταίο καιρό.

Μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου δήλωσε:

«Θέλω να πιστεύω ότι, οι αρμόδιοι κατανόησαν όλες τις πτυχές του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη μας. Εξήγησα, και δια ζώσης, ότι ο Ασπρόπυργος. Ο Δήμος, οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις του τόπου μας, είμαστε «στο μη περαιτέρω. Χειριστήκαμε υπεύθυνα την πρόσφατη κρίση, με γνώμονα να αποφύγουμε τα χειρότερα, και κυρίως κρούσματα αυτοδικίας. Αναμένω την αντιπροσωπεία Υπουργείου και ΕΛ.ΑΣ., για τη νυχτερινή περιοδεία μας, σε όλες τις συνοικίες, αλλά και στο κέντρο του Ασπρόπυργου. Σας ενημερώνω, μάλιστα, ότι άμεσα προχωρώ και στην ενημέρωση, γύρω απ΄ το συγκεκριμένο, φλέγον θέμα, τόσο στους άμεσους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, όσο και στους θεσμικούς συντονιστές του κυβερνητικού έργου. Κι ευελπιστώ ότι, όλοι μαζί, θα αλλάξουμε το τοπίο στην πόλη. Σε κάθε περίπτωση, επαγρυπνούμε και, αν χρειασθεί, θα επανέλθουμε, υπεύθυνα και δυναμικά, όπως πάντα».

Αγαπητοί αναγνώστες το θέμα της παραβατικότητας αλλα και της εγκληματικότητας στην περιοχή του Ασπροπύργου μας έχει απασχολήσει επι δεκαετίες. Έχουν γίνει συσκέψεις επι συσκέψεων, ουκ ολίγες συγκεντρώσεις και η κατάσταση χειροτερεύει. Αν δεν σκύψουν υπεύθυνα οι αρμόδιες αρχές – δηλαδη το Κρατος και οι αρμοδιοι φορείς που ελέγχει η κατάσταση όχι μόνο θα γίνει πιο επικινδυνη αλλα η αυτοδικία θα γίνει διέξοδος των πολιτών. Η παραπάνω εξέλιξη θα πρέπει να αποφευχθεί και για την οριστική λύση του προβλήματος χρειάζεται να χτυπηθούν τα αίτιά του με την ανάλογη πρόληψη.

 

Ε. Λιάκος

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ