ΜΑΝΔΡΑΧΑΪΔΑΡΙ

Πρεμιέρα της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης το έτος 2018-2019 σε Μάνδρα, Xαϊδάρι και Αγίους Αναργύρους – Καματερό

Σε 184 δήμους της χώρας θα αρχίσει από το 2018-19, η υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, με στόχο να εξαπλωθεί στο σύνολο των δήμων .

Οι δήμοι αναφέρονται αναλυτικά στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, που υπεγράφη από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση των τριμερών επιτροπών και των περιφερειακών διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018. Ειδικότερα, όπως ορίζει ο νόμος, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων περιφερειακών διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της Τριμερούς Επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους οικείους διευθυντές Πρωτοβάθμιας ως προέδρους, τους οικείους δημάρχους και τους προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ως μέλη. Σε βάθος τριετίας, η διετής προσχολική θα γίνει υποχρεωτική σε όλους τους δήμους και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14ετούς εκπαίδευσης, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών, των παιδαγωγών και των γονέων.
Οι 184 δήμοι βρίσκονται στις εξής περιφέρειες: Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Βόρειου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιόνιων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νότιου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας.
Ο σχετικός πίνακας όπου αναφέρονται οι δήμοι της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας

Πρεμιέρα της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης το έτος 2018-2019 σε Μάνδρα, Xαϊδάρι και Αγίους Αναργύρους - Καματερό

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ