ΤΟΠΙΚΑ

"Προίκα" 1.1 εκατ. ευρώ άφησε η Δημοτική Επιχείρηση στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας

"Προίκα" 1.1 εκατ. ευρώ άφησε η Δημοτική Επιχείρηση στον δήμο Μάνδρας - ΕιδυλλίαςΈκπληκτοι έμειναν οι δημοτικοί σύμβουλοι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Μάνδρας Ειδυλλίας όταν άκουσαν τα αποτελέσματα του λογιστικού ελέγχου της Δημοτικής Επιχείρησης του δήμου (ΚΕΔΗΜΕ). Αυτό το αναφέρουμε διοτι το θέμα αυτό ήταν απο τα πρώτα με τα οποία ασχολήθηκε η νέα διοίκηση του δήμου με επικεφαλής την κα Κριεκούκη, οπου ως γνωστον στα πρώτα δημοτικά συμβούλια ανατέθηκε ο έλεγχος σε Ορκωτούς Λογιστές.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 2 Ιουνίου ήρθαν τα αποτελέσματα του ελέγχου οπου ο υπεύθυνος λογιστής κος Ζαβίτσας Ιωάννης μετέφερε τα αποτελέσματα των ελέγχων. Ο εν λόγω λογιστής ανέφερε πως η Δημοτική Επιχείρηση δεν τήρησε τις διαδικασίες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τα οικονομικά αποτελέσματα. Δεν υπήρχε κανονισμός λειτουργίας της επιχείρησης και το λογιστήριο λειτουργούσε μέσω ιδιωτικής εταιρίας. Χαρακτηριστικά ο κος Ζαβίτσας είπε πως υπήρχε μια διαδικασία “ερμαφρόδιτη” ενω “δαπάνες που δεν είναι εγγεγραμμένες είναι παράνομες δαπάνες”. Ανέφερε επίσης πως υπήρχαν συμβάσεις χωρίς νόμιμα παραστατικά. Σε ερώτηση που έκανε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου για το τι χρωστάει η επιχείρηση, η απάντηση ήταν “1.110.000 ευρώ” Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε πως το 2010 – οπότε και ανέλαβε η προηγούμενη διοίκηση- το οικονονμικό αποτέλεσμα ήταν θετικο 17.000 ευρώ.

Μετά την εισήγηση του κου Ζαβίτσα, παίρνοντας τον λόγο η κα Κριεκούκη ανέφερε πως ο δήμος δεν μπορει να δανειοδοτηθεί -λόγω της οικονομικής κατάστασης- για να καλύψει την δημοτική επιχείρηση και χαρακτηριστικά σημείωσε πως μετά τα αποτελέσματα των ορκωτών λογιστών η επιχείρηση είναι καταχρεωμένη και πτωχευμένη. Στη συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση για έγκριση των ισολογισμό των τριών χρόνων της επιχείρησης με επιφύλαξη. Εδω σημειώνουμε πως απο τη συνεδρίαση απήχε σύσσωμη η αντιπολίτευση

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ