ΤΟΠΙΚΑΧΑΪΔΑΡΙ

Προς δημοπράτηση το μεγάλο αντιπλημμυρικό της Λεωφόρου Αθηνών

Η Περιφέρεια Αττικής δρομολογεί για τις 30 Αυγούστου την δημοπράτηση του μεγάλου συλλεκτήριου αγωγού ομβρίων επί της Λ. Αθηνών.

Η κατασκευή του θα σημάνει την σημαντική βελτίωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, ώστε να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν κατά το παρελθόν περιοχές του Χαϊδαρίου. Πιο συγκεκριμένα τις οδούς Ιερού Λόχου και κάτω, όπως και Πύλου – Κορυτσάς – Κολυμβητήριο – Δημαρχείο – Φιλοππάπου.

Ο αγωγός είναι συνολικού μήκους 1.486 μέτρων, από τα όρια Αιγάλεω – Χαϊδαρίου (Κάμπινγκ) έως Πύλου, με προϋπολογισμό 9.900.000 ευρώ.

Ανάλυση του έργου:

1. Ορθογωνικός αγωγός μήκους 606 μέτρων και διατομής (α) 2,50×1,80 σε μήκος 455 μέτρων και (β) 2,00×2,00 σε μήκος 151 μέτρων, ο οποίος θα συνδέσει τον υφιστάμενο αγωγό επί της οδού Πύλου διατομής Ω 1,30/1,95 με τον υφιστάμενο ορθογωνικό αγωγό διατομής 4,00×2,00 στο ύψος της οδού Ιερού Λόχου.

2. Ορθογωνικός αγωγός μήκους 880 μέτρων και διατομής (α) 4,00χ2,00 μήκους 49 μέτρων και (β) 2,70×2,50 μήκους 831 μέτρων ο οποίος θα συνδέσει τον υφιστάμενο αγωγό ορθογωνικής διατομής 4,00×2,00 στο ύψος της οδού Φαβιέρου (διαμορφωμένος κόμβος στο Παλατάκι) με το υφιστάμενο έργο συμβολής με τον αγωγό 4,00×3,00 στο ύψος της οδού Πατριάρχου Σεργίου στο Δήμο Περιστερίου.

Με την κατασκευή των αγωγών ομβρίων θα αποκλειστούν και οι παροχετεύσεις των ομβρίων υδάτων στους κατασκευασμένους εγκάρσιους στη Λ. Αθηνών αγωγούς στο ύψος της οδού Πύλου και του κόμβου στο Παλατάκι Δήμου Χαϊδαρίου. Έτσι θα επιλυθούν και τα προβλήματα τα οποία παρατηρούνται στην οδό Κορυτσάς μετά από μεγάλες και έντονες βροχοπτώσεις.

Μετά τις μεγάλες καταστροφές τον Οκτώβριο του 2015 η Περιφέρεια εξάγγειλε έναρξη του έργου μέχρι τις αρχές του 2016, αλλά αποδείχτηκε ανέφικτο λόγω έλλειψης κυκλοφοριακής μελέτης στη Λ. Αθηνών.

Μένει να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να προχωρήσουν σε δημοπράτηση και άλλα αντιπλημμυρικά έργα, σε Αφαία – Σκαραμαγκά, Στρατόπεδο κτλ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ