ΕΛΛΑΔΑ

Προς παράταση ενός μήνα η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

eforia 2Πάει για τέλος Ιουλίου του 2015, όμως ήδη λογιστές και φοροτέχνες εκτιμούν ότι η προθεσμία θα πρέπει να παραταθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους

Να δώσει παράταση μέχρι τα τέλη Ιουλίου, πιθανότατα, στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών.

Σχετικές διαβεβαιώσεις φέρεται να έχει δώσει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, κυρία Νάντια Βαλαβάνη, σε εκπρόσωπους λογιστών και φοροτεχνών.

Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί μόλις 914.423 δηλώσεις από συνολίκά 5,8 εκατ. και έχουν εκκαθαρισθεί οι 875.511. εξ αυτών. Ο μέσος φόρος που προκύπτει από τα 302.909 χρεωστικά εκκαθαριστικά είναι 729 ευρώ ανά φορολογούμενο.

Βέβαια, παρά την πρόθεση να δοθεί παράταση κατά ένα μήνα, λογιστές και φοροτέχνες εκτιμούν πως θα αποδειχθεί αδύνατη η εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Ιουλίου του 2015 και αντιπροτείνουν τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 για όλες τις δηλώσεις μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, κ.λπ..

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ