ΕΛΛΑΔΑ

Προσεχώς… νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο

dimosioi upalliloi 2Ένα νέο μοντέλο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα εισάγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Διαβάστε τί προβλέπει το  προσχέδιο νόμου.

Σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου, η αξιολόγηση των υπαλλήλων θα γίνεται από τους άμεσους προϊσταμένους τους και στην έκθεση που θα συντάσσεται θα βαθμολογούνται: τα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών, κατάρτισης και επιμόρφωσης), θα παρουσιάζεται η συνοπτική περιγραφή του έργου που έχει επιτελεστεί από τον αξιολογούμενο καθώς και στοιχεία της συνέντευξης στην οποία θα υποβληθεί.

 

Τα κριτήρια αξιολόγησης των υπαλλήλων θα είναι η γνώση του αντικειμένου, το ενδιαφέρον και η δημιουργικότητα, οι υπηρεσιακές σχέσεις, και η συμπεριφορά στους πολίτες, η αποτελεσματικότητα στην επίτευξη στόχων.

Η βαθμολογία θα γίνεται με κλίμακα από 1- 10 για κάθε κριτήριο και ο τελικός βαθμός θα προκύπτει από το μέσο όρο της βαθμολόγησης των κριτηρίων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων. Υποψήφιοι για τις θέσεις γενικών διευθυντών μπορούν να είναι υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ εφόσον έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης για ένα έτος τουλάχιστον ή καθήκοντα προϊσταμένου Διεύθυνσης για τρία έτη.

Επίσης όσοι έχουν 12 έτη υπηρεσίας σε θέση του ίδιους κλάδου και έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου διεύθυνσης για ένα έτος.

Ως διευθυντές επιλέγονται υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ εφόσον έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου διεύθυνσης για ένα έτος ή έχουν 10 έτη υπηρεσίας και έχουν ασκήσεις συνολικά για δύο έτη καθήκοντα προϊσταμένου τμήματος.

Για τμηματάρχες επιλέγονται υπάλληλοι ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ εφόσον έχουν 4 έτη υπηρεσίας και έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου τμήματος για ένα έτος, ή είναι απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης με υπηρεσία 4 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ