ΜΑΝΔΡΑΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις ανέργων δημοτών 55-67 ετών στον Δήμο Μάνδρας

Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας γίνεται ο πρώτος Δήμος της χώρας που προέβη σε προσλήψεις ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών μέσω Προγράμματος ΟΑΕΔ, δίνοντας την ευκαιρία σε ευάλωτους ηλικιακά ανέργους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ελήφθη στις 20.07.2020, ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνιων Ανέργων 55-67 ετών ήδη από 23.07.2020, το οποίο υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ. Αντικείμενο – Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: α) κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημόσιου τομέα, όπως αυτός επαναοριοθετήθηκε με βάση το άρθρο 51 του Ν. 1892/1990 (Α’ 101), που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, και γ) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του Ν. 3852/2010, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι άτομα ηλικίας 55 έως 67 ετών, άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών. Η διάρκεια της επιχορήγησης/ προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα (12), ύστερα από αίτηση που θα υποβάλλει ο δικαιούχος εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη του αρχικού 12μηνου απασχόλησης.

Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας εκφράζοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγωνία του για τους πολίτες που ηλικιακά βρίσκονται σε δύσκολη θέση να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας ξεκίνησε την διαδικασία προσλήψεων και τοποθέτησης των ωφελούμενων σε θέσεις εργασίας ήδη από 15.09.2020, ενώ μέχρι 14.12.2020 πραγματοποιήθηκαν τριάντα έξι (36) προσλήψεις.

Άμεσος στόχος είναι να ωφεληθούν τα μέγιστα οι μακροχρόνιοι άνεργοι του Δήμου καθώς λόγω ηλικίας δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην επανένταξη στην αγορά εργασίας, και να αποφευχθεί το αποτέλεσμα, σε αυτή την κρίσιμη ηλικία, στέρησης του δικαιώματος σύνταξης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ