ΤΟΠΙΚΑ

Προσφυγή του δήμου Ελευσίνας κατά απόφασης της Περιφέρειας για άρση αναστολής της άδειας των διαλυτηρίων ‘’ΣΑΒΒΑ’’

savvasdialitirioΠαρέμβαση υπήρξε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβουλίου Ελευσίνας για το θέμα των διαλυτηρίων ‘’ΣΑΒΒΑ’’ . Μετά από πρόταση του δημάρχου Γεώργιου Τσουκαλά αλλά και τις τοποθετήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων αποφασίσθηκε ομόφωνα η προσφυγή του Δήμου κατά της απόφασης της Περιφέρειας που αφορά την άρση απαγόρευσης λειτουργίας των διαλυτηρίων ‘’Σάββα’’.

Θυμίζουμε εδώ ότι το εν λόγω διαλυτήριο έχει αλλάξει ιδιοκτησία . Παράλληλα είχε γίνει άρση της παραχώρησης χώρου από τον ΟΛΕ λόγω χρεών, ενώ στη συνέ χεια η Περιφέρεια με βάση την παραπάνω απόφαση του ΟΛΕ είχε αποφασίσει την αναστολή άδειας λειτουργίας της εταιρείας. Όμως αφού οι νέοι ιδιοκτήτες τακτοποίησαν τις οικονομικές εκκρεμότητες με τον ΟΛΕ, ο Οργανισμός με τη σειρά του ενέκρινε την παραχώρηση του χώρου και τέλος η Περιφέρεια απόφασισε την άρση αναστολής της αδείας λειτουργίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχαν προβλήματα νομιμότητας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου επισημαίνει πως : πολιτική της Περιφέρειας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και πως δεν μπορούσε να αρνηθεί να υπογράψει μια άδεια που έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις, όπως ήταν αυτή του διαλυτηρίου.

Αγαπητοί αναγνώστες η εικόνα που επικρατεί στην παραλία Ελευσίνας δεν τιμά κανέναν. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες για μεταφορά του λιμανιού και την παραχώρηση της παραλίας στου δημότες, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Τα βυθισμένα σκάφη, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 30 έχουν μετατρέψει τη θαλάσσια ζώνη σε ‘’νεκροταφείο πλοίων’’. Αν δεν αντιμετωπισθεί συνολικά το πρόβλημα της παραλιακής ζώνης και οι χρήσεις της, τα προβλήματα που παρουσιαζονται κατά διαστήματα από διάφορες δραστηριότητες θα διαιωνίζουν το πρόβλημα , προκαλώντας το κοινό αίσθημα των πολιτών της Ελευσίνας.

Ε. Λιάκος

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η εκτελεστική επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής συνεδρίασε δυο φορές με θέμα το διαλυτήριο πλοίων Σάββα στην Ελευσίνα, καταλήγοντας μάλιστα σε ομόφωνες αποφάσεις. Οι άδειες λειτουργίας, οι αναστολές αδειών και ένας τεράστιος όγκος εγγράφων είναι διοικητικές πράξεις που η Περιφέρεια Αττικής είναι υποχρεωμένη να διεκπεραιώνει βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, ανεξάρτητα από τις απόψεις που έχει επ’ αυτών. Περιθώρια να αρνηθεί να υπογράψει μια άδεια που έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις, όπως ήταν αυτή του διαλυτηρίου, δεν υπήρχαν.

Στις συνεδριάσεις τις Εκτελεστικής επιτροπής, μαζί με τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα συνυπολογίστηκαν και αλλά μείζονος σημασίας όπως ανεργία, άναρχη δόμηση, εργασιακές σχέσεις κοκ, ως ένα ενιαίο σύνολο που απαιτεί πολιτικές συνολικής αντιμετώπισης. Η Περιφέρεια Αττική προκρίνει την πολιτική της βιώσιμης ανάπτυξης για την αντιμετώπιση τους, που διαχρονικά αποτελεί κυρίαρχη πολιτική στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής δεν έχει θέση η απομόνωση κανενός από τους προαναφερόμενους η άλλους παράγοντες, αντίθετα επιβάλλεται ο συνυπολογισμός τους. Στην περίπτωση του διαλυτηρίου, η υλοποίηση αυτής της πολιτικής θα εφαρμοστεί ως εξής: Αντιπαραβάλλοντας στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων τα ευρήματα από τους νόμιμους ελέγχους που θα πραγματοποιούμε, και σε περίπτωση οποιαδήποτε απόκλισης, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα παρέμβασης που μας παρέχει η ισχύουσα νομοθεσία.

Επειδή όμως η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί εργαλείο για την αντιμετώπιση των μεγάλων, δύσκολων και συνθέτων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή, η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες και τους φορείς σε συστράτευση, ώστε να συνδιαμορφώσουμε τους κανόνες της βιώσιμης ανάπτυξης, που πέραν των άλλων αποτελεί πολιτική όχι μόνο της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτήν την κατεύθυνση ανακοινώνουμε ότι ως Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ