ΤΟΠΙΚΑ

Προτάσεις του Συνδυασμού  του Γιάννη Ηλία  για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα των οχημάτων 

Πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις σχετικά με τα περιθώρια εξορθολογισμού στον τομέα των καυσίμων και τη συντήρηση των οχημάτων του δήμου, παρουσίασε ο συνδυασμός ‘’Ασπρόπυργος Αλλάζουμε’’ του Γιάννη Ηλία.
Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Συνδυασμού στις οποίες παραθέτονται αναλυτικά οι προτάσεις για την εξοικονόμηση πόρων
Τρεις προτάσεις για εξοικονόμηση πόρων στον τομέα των οχημάτων
Καύσιμα, λιπαντικά, συντήρηση oχημάτων: υπάρχουν περιθώρια εξορθολογισμού
ilias logo allazoumeΑσπρόπυργος, Αττική: Ο Συνδυασμός Ασπρόπυργος ­ ΑλλάΖΟΥΜΕ παρουσιάζει τρεις προτάσεις για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα των οχημάτων, στα καύσιμα, στα λιπαντικά και στη συντήρησή τους: εγκατάσταση συστημάτων εισροών ­ εκροών, ηλεκτρονικής διαχείρισης και την εγκατάσταση συστήματος GPS.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27/11/2014 ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου μας, από τη συμπολίτευση. Τότε παρουσιάσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τον εξορθολογισμό των δαπανών στην κατηγορία των οχημάτων.
Στις 1 5/12/2014 καταθέσαμε επίσημα πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αναπτύξουμε περαιτέρω την θέση μας κάτι που δεν εχει πραγματοποιηθεί ως σήμερα. Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι με σοβαρό νοικοκύρεμα μερικών κατηγοριών δαπανών, μπορούν να εξοικονομηθούν πόροι προκειμένου να διατεθούν για επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτυού της πόλης μας ή και αλλού. Η νομοθεσία ζητά προσπάθεια εξορθολογισμού των εξόδων ανά έτος, κάτι όμως που δεν παρουσιάστηκε στον προϋπολογισμό του 2015, καθότι τα ποσά ήταν προσαυξημένα ως εξής:
Τα ποσά αντιστοιχούν μεσοσταθμικά σε 12.770,45€  το χρόνο για κάθε όχημα, αν λάβουμε υπόψη ότι ο δήμος έχει 88 οχήματα.
Μία δικαιολογία όπως αυτή του υψηλού κόστους λόγω της μεγάλης έκτασης του Δήμου και το κακοσυντηρημένο οδικό δίκτυο του Ασπρόπυργου ή η καθημερινή εκτέλεση δρομολογίων δεν ευσταθεί. Δεν έχει βάση καθώς και άλλοι γειτονικοί Δήμοι έχουν και μεγάλες εκτάσεις και πιο δύσκολο οδικό δίκτυο με μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Επίσης, δεν απαιτούνται και τα 88 οχήματα να μετακινούνται καθημερινά , ταυτόχρονα για όλο το ωράριο εργασίας.
Τα περισσότερα οχήματα είναι σταθμευμένα τον περισσότερο χρόνο. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, ακριβή συντήρηση και υψηλή κατανάλωση δεν συμβαδίζουν. Ένα καλά και ακριβά συντηρημένο όχημα δεν θα πρέπει να καταναλώνει μεγάλο όγκο καυσίμων.
Ο συνδυασμός Ασπρόπυργος ­ ΑλλάΖΟΥΜΕ προτείνει τα εξής:
1. Εγκατάσταση συστήματος “Εισροών­ Εκροών”
στις δεξαμενές καυσίμων του Δήμου (με συνεχή μέτρηση της στάθμης του καυσίμου εντός των δεξαμενών), για να γνωρίζουμε τι
παραλαμβάνουμε και τι καταναλώνουμε. Τέτοιο σύστημα έχουν όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας. Το χαμηλό κόστος του συστήματος και τα μεγάλα οφέλη που μπορεί να παρέχει, κρίνουν μια τέτοια εγκατάσταση αναγκαία.
2. Εγκατάσταση GPS
για όλα τα οχήματα του δήμου για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και για τη βελτιστοποίηση των δρομολογιών. Έχει παρατηρηθεί αλόγιστη χρήση των οχημάτων. Ήδη ο Δήμος έχει προβλέψει το κονδύλι των 15.000€ για την εγκατάσταση τέτοιου συστήματος, μέσα στο 2015. Προτείνουμε να εγκατασταθεί άμεσα. Θα μπορέσουμε έτσι να εξοικονομήσουμε πόρους για τα καύσιμα αλλά και για
την συντήρηση των οχημάτων και θα εξυπηρετήσουμε τον πολίτη του Ασπρόπυργου καλύτερα και γρηγορότερα.
3. Σύστημα διαχείρισης των λιπαντικών των οχημάτων
στα πρότυπα του ηλεκτρονικού συστήματος “εισροών­εκροών” για συνεχή στατιστικό έλεγχο της κατανάλωσης των λιπαντικών ανά όχημα. Με αυτόν τον τρόπο θα προβλέπεται η κατανάλωση λιπαντικών θα προλαμβάνονται πιθανές βλάβες και θα εξοικονομείται χρήμα και χρόνος.
Με αυτούς τους τρεις δοκιμασμένους και πολύ αποτελεσματικούς τρόπους, μπορεί ο Δήμος Ασπροπύργου να εξοικονομήσει πόρους.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ