ΤΟΠΙΚΑ

Πρόβληµα σε αντιδραστήρα της νέας µονάδας των ΕΛΠΕ

Εξαιρετικά επείγουσα έκθεση έστειλε το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελµατικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) ∆υτικής Αττικής στο ΥΠΕΚΑ, σχετικά µε έλεγχο που διενήργησε στις εγκασταστάσεις των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ
στην Ελευσίνα. Σὐµφωνα µε την έκθεση αυτή διασπιστώνεται η δηµιουργία στρέβλωσης σε χαλύβδινο κέλυφος αντιδραστήρα . Η παραπάνω αυτοψία έγινε µετά από καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας στις 30.1.2014. Επειδή το θέµα είναι πολύ σοβαρό ήρθαµε σε επαφή µε την Αναπληρώτρια Προϊσταµένη της ∆ιεύθυνσης του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελµατικού Κινδύνου(ΚΕΠΕΚ) , ∆ρ. Ελένη Ζωγράφου, η οποία µας ανέφερε ότι το συγκεκριµένο θέµα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης , ενώ το πόρισµα το οποίο συνέταξε η υπηρεσία του ΚΕΠΕΚ εστάλη στο δήµο Ελευσίνας, στην Περιφέρεια Αττικής και στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.  Επίσης, ο Ειδικός Γραµµατέας του Σώµατος Επιθεωρητών Εργασίας, Κ. Πανταζής, σε επικοινωνία πουείχε µαζί του η εφηµερίδα «ΘΡΙΑΣΙΟ» µας δήλωσε ότι το θέµα εξετάζεται και πως τις επόµενες ηµέρες θα βρεθεί στην περιοχή, υπογραµµίζοντας πως για το συγκεκριµένο ζήτηµα έχουν ήδη ενηµερωθεί οι αρµόδιες τοπικές αρχές.  Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος το ΣΕΠΕ δεν κάνει δουλειές εν κρυπτώ σε ό,τι αφορά την Έκθεση του ΚΕΠΕΚ ∆υτικής Αττικής. Σε συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη 4.2.14 το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Ελευσίνας εξέδωσε ψήφισµα , ενώ σε επικοινωνία µας µε εκπροσώπους των ΕΛ.ΠΕ για το θέµα, µας ενηµέρωσαν ότι επίσηµη ανακοίνωση της εταιρείας θα υπάρξει την Τετάρτη 6/2/14.  Την καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας για το θέµα, το πόρισµα του ΚΕΠΕΚ ∆υτικής Αττικής καθώς και το οµόφωνο ψήφισµα του ∆ήµου Ελευσίνας μπορείτε να τα διαβάσετε στη σελ.6 της έντυπης έκδοσης καθώς δεν τα παραθέτουμε λόγω μεγέθους στην ανάρτηση αυτή.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!