ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα «Υγεία για όλους» για τους Ρομά του Ασπρόπυργου από την Περιφέρεια Αττικής

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά, σε κοινότητες Ρομά στην περιοχή του Ασπροπύργου, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με την πεποίθηση ότι η «παροχή δωρεάν υγείας είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε εμβολιασμούς σε παιδιά 6-12 ετών στο 7ο Δημοτικό σχολειό, στη Νέα ζωή, με τη συμβολή της διευθύντριάς του Ματίνας Βαβούλη και τη συμμετοχή εθελοντών γιατρών, μαιών και βοηθητικού προσωπικού υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα παιδιά -στην πλειονότητά τους Ρομά, τα οποία είχαν προμηθευτεί με την έναρξη του προγράμματος, προ τριετίας, βιβλιάριο υγείας- εμβολιάστηκαν για ηπατίτιδα, τέτανο, κοκίτη και ιλαρά. Τόσο η προσέλευση των παιδιών όσο και των μητέρων τους ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, όπως και η εντύπωση που προκάλεσε το ζήτημα της αντισύλληψης για το οποίο άκουσαν για πρώτη φορά -και μάλιστα από ειδικούς- σχετική διάλεξη, καθώς και για αλλά γυναικολογικά θέματα, όπως το τέστ ΠΑΠ, στο οποίο σύντομα θα κληθούν να υποβληθούν σε έλεγχο οι γυναίκες Ρομά, σύμφωνα με το πρόγραμμα «υγεία για όλους».

 

Μέσω
ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ