ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Πρόεδρος ΤΕΕ: Τα αντιπλημμυρικά έργα σε Μάνδρα-Μάτι δεν έχουν ξεκινήσει λόγω γραφειοκρατίας

"Σε άλλες χώρες υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός, εδώ τα κάνουμε όλα τελευταία στιγμή", σημειώνοντας ότι "υπάρχει τρόπος, και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στα hotspot το πετύχαμε"

Πολλές φορές η διαδικασία διαρκεί περισσότερο από το χρόνο που θα κάνει το έργο για να υλοποιηθεί.

Η γραφειοκρατία είναι μεγαλύτερη από το χρόνο που δίνουμε σε κάποιον εργολάβο για να κάνει το έργο”, δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός με αφορμή τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν εγκριθεί για την περιοχή της Μάνδρας.

Το έργο δεν έχει ξεκινήσει γιατί η γραφειοκρατία είναι πολύ μεγάλη.

 Όταν το έργο θα ξεκινήσει, θα έχει περάσει 1,5 χρόνος για την ολοκλήρωση των έργων και δεν θα έχει γίνει απολύτως τίποτα γιατί οι διαδικασίες είναι αυτές που ακολουθούνται σε όλες τις περιπτώσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Στασινός, “σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ακολουθούνται πιο γρήγορες διαδικασίες, οι οποίες υπάρχουν στις νομοθεσίες και έχουν ήδη εφαρμοστεί.

Η γραφειοκρατία ακολουθήθηκε και στη Μάνδρα και το Μάτι. Τα έργα πρέπει να μπαίνουν στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί, για να γίνονται γρήγορα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε και να λέμε πάλι την πατήσαμε γιατί είναι μεγάλη η γραφειοκρατία. Σε άλλες χώρες υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός, εδώ τα κάνουμε όλα τελευταία στιγμή”, σημειώνοντας ότι “υπάρχει τρόπος, και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στα hotspot το πετύχαμε. Υπάρχουν τα εργαλεία να γίνουν γρήγορα τα πράγματα απλά με μεγαλύτερη διαφάνεια για να μην έχουμε άλλα προβλήματα. Χρειάζεται τροποποίηση σε πολλές νομοθεσίες, πρέπει να μειώσουμε πολύ τη γραφειοκρατία και τις διαδικασίες”

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ