ΤΟΠΙΚΑ

Πρόληψη και ετοιμότητα απο την Περιφέρεια τις ημέρες υψηλόυ κινδύνου πυρκαγιάς

Η ετοιμότητα με βάση τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, η ενημέρωση του κοινού για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών από αμέλεια και η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος φωτιάς θεωρείται υψηλός, είναι μέσα στις προτεραιότητες της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής. Όπως κάθε χρόνο, λοιπόν, έτσι και φέτος έχουν αποφασισθεί για τη Δυτική Αττική συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων – περιπατητών σε όρη και δασικές περιοχές όταν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 4 & 5 -πολύ υψηλός)

Τα σημεία

1. ΠΟΙΚΙΛΟΝ ΟΡΟΣ Αστυνόμευση όλο το 24ωρο και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις αποκλεισμός όλων των οδών που οδηγούν στο Ποικίλο Όρος, από την δύση μέχρι την ανατολή ηλίου.

2. ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ Αστυνόμευση και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις αποκλεισμός, στις εξής θέσεις : Σταυρός (Κινέτας), Καβαλάρη, Χάνι Ντουράκο (Αλεποχωρίου), Χάνι προς ΟΤΕ, Μάζι προς Αέρα, Βαθύ Πηγάδι, Γκούρα, Σώρα, Καμαράκι.

3. ΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ Αστυνόμευση και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις αποκλεισμός, στις εξής θέσεις :Διασταύρωση οδών Κανδήλι προς Ραντάρ και Αγία Τριάδα- Μελετάκι,Παναγία Κούτσιθι προς Γάκη, Παλαιοκούντουρα προς Πατέρα, Ψάθα προς Μεγάλο Βαθυχώρι – Πύργους, Αλεποχώρι προς παλαιό δρόμο Αλεποχωρίου – Ψάθας, Λούμπα, Βένιζα προς Μικρό Βαθυχώρι, Μεγάλο Κρύφτη, Πεδίο βολής προς Μικρό Κρύφτη, Μπότζικα, Καλύβια Πάνου, Ασκαλί.

4. ΟΡΟΣ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ Αστυνόμευση και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις αποκλεισμός, στις εξής θέσεις : ΄Αγιος Νεκτάριος προς Κιθαιρώνα, Κιάφα, Φιλίππη, Άγιος Ιωάννης.

5. ΟΡΟΣ ΠΑΡΝΗΘΑ Θα ισχύουν οι σχετικές αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Δασών Ανατολικής Αττικής. Ειδικά για την επαρχιακή Οδό Φυλής Δερβενοχωρίων θα εφαρμόζεται Αστυνόμευση και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις αποκλεισμός.

6. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Απαγόρευση κυκλοφορίας, της παρόδου της οδού Γκιόκα, στη Β.Δ. περίμετρο του αρχαιολογικού χώρου Ελευσίνας, που οδηγεί στην κορυφή του λόφου τουΑγίου Νικολάου. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά την ημέρα πρόβλεψης και έχει ισχύ από την 7η πρωινής της ίδιας ημέρας έως και την 7η πρωινής της επομένης

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ