ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση για χάραξη πολιτιστικής οδού από την Ελευσίνα μέχρι την Ολυμπία

Σταύρος Μπένος
Σταύρος Μπένος

Τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη επισκέφθηκε ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος. Οι δύο άντρες, αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα πολιτισμού και αξιοποίησης αρχαιολογικών χώρων, στην οποία η Ελευσίνα, η Πάτρα και η Ολυμπία θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, ενώ συζήτησαν πάνω στην πρόταση του κ. Μπένου για χάραξη μιας πολιτιστικής οδού παράλληλα με αυτή του οδικού άξονα.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή η πολιτιστική οδός θα εκτείνεται από την Ελευσίνα μέχρι την Ολυμπία και πρωταγωνίστρια θα είναι η Πάτρα. Καταλήγοντας, οι κύριοι Πελετίδης και Μπένος, συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, προκειμένου να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά που συζητήθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι το «ΔΙΑΖΩΜΑ», με όχημα την τεχνογνωσία που ήδη έχει αποκτήσει μετά το σχεδιασμό του αρχαιολογικού πάρκου του Ορχομενού Βοιωτίας, έχει ξεκινήσει από το 2014 έναν αγώνα για την υλοποίηση του αρχαιολογικού πάρκου του Ελευσίνας, με στόχο την ανάδειξη σε έναν ενιαίο περίπατο όλων των σπουδαίων μνημείων της πόλης. Για το λόγο αυτό βρίσκεται – όπως και ο Δήμος Ελευσίνας – σε συνεχείς διαβουλεύσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο την επίτευξη της απόλυτης συνέργειας μεταξύ: τριών Υπουργείων – Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Τουρισμού, του Δήμου, της Περιφέρειας, των μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής, των ερευνητικών κέντρων, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των επαγγελματιών στον τουρισμό, των τοπικών παραγωγών, καθώς και των πολιτών για την υλοποίηση του πάρκου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ