ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτο κόμμα η Αποχή!!!

euroekloges1_216320409του Βασίλη Στεφάνου

Η κυβέρνηση που προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι κυβέρνηση κατά την προσωπική μου άποψη η οποία φέρει καθαρά τη στάμπα (ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ). Η χώρα σαφώς και δε θα έπρεπε να μείνει ακυβέρνητη, έτσι τουλάχιστον σκέφτηκε ο ένας στους δύο Έλληνες περίπου που έσπευσε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και σωστά έπραξε…      

Όμως σε αυτό που θα πρέπει από εδώ και στο εξής να δώσει μεγάλη προσοχή η νέα κυβέρνηση είναι το πρωτοφανή γεγονός της μεγάλης αποχής των ψηφοφόρων διότι: Σάρωσε  στην  κυριολεξία η απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων για μη συμμετοχή του στις κάλπες  που στήθηκαν την Κυριακή 20-9-2015 στην επικράτεια.

Η μοιρασιά που έγινε στα κουκιά  δείχνει καθαρά πλέον  ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού πάνω από το 40% έως45% αποφάσισε να απαξιώσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική περίοδο, η μεγάλη αυτή αποχή καταγράφετε ως  ιστορικό γεγονός.  Ο Ελληνικός λαός έδειξε και σε αυτές τις εκλογές  με δύο τρόπους  ότι (ο βρεγμένος τη βροχή δε τη φοβάται), ό ένας είναι η μεγάλη αποχή και ο δεύτερος η μεγάλη διαφορά σε ποσοστά που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ. Πάντως όσο κ’ αν προσπάθησαν  να του πιπιλίσουν τα αυτιά, με διάφορους τρόπους, οι επιτήδειοι που μοναδικό στόχο έχουν την παραμονή τους στην καρέκλα της εξουσίας, δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα. Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες ψηφοφόρους προτίμησε την Κυριακή των εκλογών να μείνει κλεισμένος στο σπίτι του και να κάνει συντροφιά στη μίζερη ζωή του,  ζωή  στην οποία τον οδήγησαν οι πολιτικές όλων αυτών που ονομάζουν τα πεπραγμένα  των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων (νέο) και (παλαιό). Για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική περίοδο, σχεδόν οι μισοί Έλληνες δε λογάριασαν την -υποχρεωτική κατά το Σύνταγμα- άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές. Ευτυχώς πάντως  που η νομοθεσία σε αυτό το θέμα δεν είναι εφαρμόσιμη και όλοι κλίνουν τα μάτια σε αυτό το φαινόμενο, διαφορετικά από αύριο το πρωί οι αρμόδιοι του Υπουργείου εσωτερικών θα έπρεπε να σηκώσουν τα μανίκια και να πιάσουν δουλειά στην οικοδομή.  Από ένα μήνα έως και ένα έτος φυλάκιση -σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία-  τιμωρείτε όποιος αδικαιολόγητα δεν ασκεί το δικαίωμα του εκλέγειν. Πάνω από ένα εκατομμύριο καινούργια κελιά θα έπρεπε να χτιστούν σε φυλακές -αν ο νόμος λειτουργούσε- για να φιλοξενήσουν τους Έλληνες οι οποίοι θεώρησαν ότι η  αποδοκιμασία προς τους πολιτικούς  ίσως φέρει καλύτερο αποτέλεσμα.

Τώρα πια ότι ήτανε να γίνει έγινε.

Από την πλευρά μου αυτό που έχω να ευχηθώ είναι καλή δύναμη στη νέα κυβέρνηση  που προέκυψε και από αυτές τις εκλογές διότι έχει πάρα πολύ δουλειά μπροστά της, αλλά  και καλά κουράγια στον Ελληνικό λαό ο οποίος φαίνεται θα είναι και πάλι εκείνος που θα σηκώσει όλα τα βάρη προσυμφωνημένα και μη, που έχουν υπογραφεί στο τελευταίο (3ο)μνημόνιο  από την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  κυβέρνηση ( παράφυση) και κατά τον κύριο Λεβέντη, αυτόν περίμενα να ακούσω πριν πέσω για ύπνο…

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ