ΤΟΠΙΚΑ

Πυλώνας ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας

revythousa desfaΤην ουσιαστική συμβολή του ΔΕΣΦΑ στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας και των ελληνικών επιχειρήσεων, παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ κ.Κωνσταντίνος Ξιφαράς κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) στην Αθήνα την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, με τίτλο ” Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική”.

Ο κ. Ξιφαράς στην ομιλία του, αναφέρθηκε εκτενώς στις επενδύσεις του ΔΕΣΦΑ, που ως επί το πλείστων πραγματοποιούνται στην ελληνική περιφέρεια ενισχύοντας τις κατά τόπους οικονομίες ενώ παράλληλα διαφυλάσσουν θέσεις εργασίας, δημιουργούν νέες και παρέχουν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τη δυνατότητα χρήσης του φυσικού αερίου. Αναφερόμενος στο επενδυτικό πλάνο των επόμενων ετών, το οποίο περιλαμβάνει κεφάλαια ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ, επισήμανε, τη σημασία για την ασφάλεια τροφοδοσίας και τη γεωπολιτική θέση της χώρας, της 2ης αναβάθμισης του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας και συγκεκριμένα της κατασκευής της 3ης δεξαμενής, έργο προϋπολογισμού 159 εκατ. ευρώ. Επίσης τόνισε, ότι το έργο της επέκτασης του δικτύου υψηλής πίεσης προς τη Μεγαλόπολη, προϋπολογισμού 109,7 εκατ. ευρώ, θα συμβάλει δραστικά στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο κ. Ξιφαράς χαρακτήρισε, ως ενδεικτικό παράδειγμα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας, τις συνδέσεις των δύο διυλιστηρίων των ΕΛ.ΠΕ στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, μέσω των οποίων θα είναι πλέον εφικτή η χρήση φθηνότερου καυσίμου για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων.

Ο κ. Ξιφαράς έκλεισε την ομιλία του, σκιαγραφώντας τον ρόλο του ΔΕΣΦΑ τα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: “Ο ΔΕΣΦΑ θα διαδραματίσει ένα κρίσιμο ρόλο στην εισαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα διασφάλισης της ευρωπαϊκής ενεργειακής τροφοδοσίας.”
Να σημειωθεί ότι ενισχυτικό ρόλο στο μελλοντικό άνοιγμα θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, αναμένεται να παίξει η σχεδιαζόμενη κατασκευή τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης στη Ρεβυθούσα από τον διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου (ΔΕΣΦΑ), η οποία θα προσθέσει 95 χιλ. κμ. φυσικού αερίου στην παρούσα αποθηκευτική ικανότητα του συστήματος, αυξάνοντας την κατά 73%.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ