Δίνετε κάθε αρχή της εβδομάδας την “υπόσχεση” πως θα ξεκινήσετε γυμναστήριο αλλά δεν την τηρείτε ποτέ; Ή μήπως έχετε κάνει ήδη ετήσια συνδρομή, αλλά πότε δεν έχετε χρόνο και όρεξη να πάτε;Δυστυχώς δεν είστε οι μόνοι. Συνήθως πριν το καλοκαίρι, τα γυμναστήρια γεμίζουν από κόσμο που θέλει να βελτιώσει την εμφάνισή του πριν την έξοδο στην παραλία, λίγοι όμως παραμένουν πιστοί και μετά τις διακοπές. Όπως όμως επαναλαμβάνουν οι ειδικοί, η άθληση θα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας και όχι μια περιστασιακή συνήθεια.

Πως θα τα καταφέρετε:
1.Κάντε τη γυμναστική που σας αρέσει: είτε πρόκειται για βάρη, είτε για κάποιο ομαδικό τμήμα, είτε ακόμη για μια πολεμική τέχνη, το είδος της άθλησης θα πρέπει να σας ταιριάζει ώστε να μην τη βαρεθείτε εύκολα. Ρωτήστε το γυμναστή σας για τα προγράμματα που προσφέρονται και μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάποιο είδος και να κάνετε μια αλλαγή.
2.Πείτε το στους φίλους σας. Έτσι θα είναι πιο δύσκολο να κάνετε πίσω και να παραδεχθείτε ότι τελικά τα παρατήσατε.
3. Μην φορτώνετε το πρόγραμμά σας με υποχρεώσεις. Αφήστε κενό ένα διάστημα μέσα στην ημέρα χωρίς να έχετε κανονίσει κάτι, ώστε να αφιερώσετε το χρόνο αυτό στη γυμναστική. Αν γυρνάτε σπίτι πολύ κουρασμένοι από το καθημερινό σας πρόγραμμα, τότε θα είναι πιο δύσκολο να πάρετε την απόφαση να δέσετε τα κορδόνια των αθλητικών σας.
4. Μην απογοητεύεστε. Δεν γίνονται θαύματα μέσα σε μια ημέρα. Αν όμως επιμείνετε, τότε σε λίγο διάστημα θα δείτε τις πρώτες αλλαγές στο σώμα σας και αυτό θα σας δώσει μεγαλύτερη ικανοποίηση.
5. Γεμίστε ενέργεια. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, ξηρούς καρπούς- ανάλατους όμως- ή και λίγο φυστικοβούτυρο που θα σας δώσουν την απαραίτητη αντοχή, χωρίς όμως να σας βαρύνουν ή να σας φορτώσουν με περιττές θερμίδες.
6.Κάντε ένα διάλειμμα. Χαμηλώστε το επίπεδο της έντασης της γυμναστικής για να μην κουράσετε το σώμα σας και κάντε μικρές αλλά σταθερές προόδους στο επίπεδο της άσκησης.

Και μην ξεχνάτε:
* Περιορίστε όσο το δυνατόν περισσότερο τον καθιστικό τρόπο ζωής, π.χ., χρόνος μπροστά σε οθόνη (υπολογιστής, τηλεόραση κ.ά.)
* Υιοθετήστε οποιαδήποτε μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα, για τουλάχιστον 30 λεπτά ημερησίως, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, ιδανικά καθημερινά, για να διατηρήσετε καλή υγεία και ευρωστία.
* Για επιπλέον οφέλη στην υγεία, αυξήστε τη σωματική δραστηριότητα σε περίπου 5 ώρες μέτριας έντασης ή 2,5 ώρες υψηλής έντασης την εβδομάδα ή σε οποιονδήποτε ισοδύναμο συνδυασμό των παραπάνω.