ΤΟΠΙΚΑ

Ρήγμα Περιφέρειας Αττικής – Κουρουμπλή;

kouroumpliss-thumb-large


Την οξεία αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Σπύρου Τζόκα προκάλεσε η μη πρόσκλησή του από το Υπ. Εσωτερικών σε συνάντηση του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή με δημάρχους της περιοχής μας, μεταξύ των οποίων και ο Μιχάλης Σελέκος. 


Η συνάντηση έγινε στις 22 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Περιστερίου, με πρωτοβουλία του Π. Κουρουμπλή. Προσκλήθηκαν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο ΑΣΔΑ, με επικεφαλής τον Ανδρέα Παχαρτουρίδη. Αντικείμενο συζήτησης τα -πολλά- προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της “δυτικής όχθης”, όπως τα πλημμυρικά φαινόμενα, η διαχείριση του πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” κτλ.Το περίεργο, λοιπόν, είναι ότι δεν προσκλήθηκε η Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα, αν και είναι υπεύθυνη για τον χειρισμό των περισσότερων από αυτά τα ζητήματα. Ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας δεν έκρυψε την σφοδρή ενόχλησή του και με ανακοίνωσή του στον Τύπο έφτασε να μιλά για “αποκλεισμό”, που μπορεί να οφείλεται ακόμη και σε σκοπιμότητα! Χαρακτηριστικά δήλωσε: “Ελπίζουμε ότι ο αποκλεισμός αυτός δεν έχει σκοπιμότητα και οφείλεται σε αβελτηρίες και έλλειψη συντονισμού.” Ακόμη και η λέξη αβελτηρία είναι πολύ βαρύς χαρακτηρισμός.Θυμίζουμε ότι ο Σπύρος Τζόκας, πρώην μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου για το ΟΧΙ και την υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές, είχε διαχωρίσει τη θέση από το κόμμα, χωρίς πάντως να προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα.

Με δεδομένο ότι τέτοια “λάθη” δεν γίνονται στην πολιτική, το αμέσως επόμενο διάστημα θα δείξει αν η ο “αποκλεισμός” αφορά μόνο το πρόσωπο του Σπύρου Τζόκα ή αν υποβόσκει κλίμα ρήξης του Υπ. Εσωτερικών με την Περιφέρεια Αττικής. Έχει ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει η Ρένα Δούρου για τον αποκλεισμό του κατεξοχήν αρμόδιου θεσμικού οργάνου της Περιφέρειας από αυτή τη συνάντηση.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ