ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης: Να αλλάξουμε για να ενωθούμε, όχι να ενωθούμε για να μην αλλάξουμε

Για τη νέα προσπάθεια δημιουργίας ενός πολιτικού προοδευτικού φορέα, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης. 

Όπως είπε αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να καταφέρει να καλύψει μια υπαρκτή και διευρυνόμενη ανάγκη στον εκλογικό κόσμο, να καλυφθεί ο χώρος του κέντρου. Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ μπήκε σε κρίση κατέγραψε ραγδαία πτώση στο εκλογικό σώμα τότε άρχισε να ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα, ενώ χάνει έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανακάμπτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σημείωσε ο κ. Ραγκούσης.

«Πήραμε μια πρωτοβουλία να συνομιλήσουμε με την κοινωνία ,πήραμε το ρίσκο αν και θα μπορούσαμε να γυρίσουμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη που θα ήταν ασφαλές (…) αλλά η κοινωνία έχει ανάγκη από μια νέα πρόταση και κυρίως οι παραγωγικές ηλικίες, που νιώθουν ακάλυπτες» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ραγκούσης στο «Πρακτορείο 104,9Fm»

Ερωτηθείς για την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, εκτίμησε ότι «ο κ. Παπανδρέου έκανε μια κίνηση που θεωρούσε σωστή».

Πάντως ανεφερόμενος στη νέα πολιτική προσπάθεια τόνισε ότι το συνοπτικό μήνυμα είναι «να αλλάξουμε για να ενωθούμε και όχι να ενωθούμε για να μην αλλάξουμε».

«Η πρόταση της Δημοκρατική Συμπαράταξης είναι υπάρχω, είμαι εδώ και δυο χρόνια και σας καλώ να πάμε μαζί, αυτό συνεπάγεται ότι δεν θα αλλάξει τίποτα» υποστήριξε ο κ. Ραγκούσης, διερωτώμενος εάν υπάρχει το ΠΑΣΟΚ μέσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή εάν έχει δημιουργηθεί κάτι καινούριο.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν αλλάζουν τα πάντα εάν αλλάξει το όνομα και επανέλαβε τη θέση του ότι οι ηγεσίες των κομμάτων πρέπει να εκλέγονται από τη βάση.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ