ΤΟΠΙΚΑ

Σαφές μήνυμα ασφάλειας στέλνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στους δημότες Μάνδρας Ειδυλλίας

DSC02502Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε χθες (27.5.2015) το Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, όπου και πραγματοποίησε σειρά επαφών, με θέμα τα προβλήματα της περιοχής και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν σε ζητήματα της αρμοδιότητάς του..

Η επίσκεψη στη Μάνδρα μας εξέπληξε θετικά οταν φάνηκε απο την αρχή πως ο υπουργός δεν ήλθε στον δήμο απλά για μια τυπική επίσκεψη, αλλα για να θέσει τα προβλήματα αστυνόμευσης στις σωστές του διαστάσεις. Αμέσως μόλις άρχισε η συζήτηση με τους πολίτες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η πρώτη πρότασή του ήταν να έλθουν οι εκπρόσωποι των φορέων και οι δημότες κοντά στα έδρανα των προσκεκλημένων. Αυτό έδωσε μια αμεσότητα στην επαφή του υπουργού με τους συνομιλητές του, πράγμα το οποίο φάνηκε έντονα με την εξέλιξη της συζήτησης.

DSC02514Όλοι οι εκπρόσωποι αναφέρονταν στην έλλειψη αστυνόμευσης, τα συχνά κρούσματα ληστειών και λεηλασιών καθως και στον φόβο των κατοίκων γενικότερα. Η αυτοδικία αναφέρθηκε πολλές φορές απο τους δημότες και όλοι ζήτησαν την άμεση παρέμβαση του υπουργού για τη λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος. Κυρίως εντοπίστηκε το πρόβλημα της δυσκολίας που δημιουργεί η έκταση του δήμου, καθως και η παρουσία πολλών οικισμών.

Στη σύσκεψη αυτή φάνηκε ξεκάθαρα η διάθεση του κ. Πανούση όχι μόνο να ακούσει αλλα και να πάρει μέτρα που θα φανούν άμεσα. Ο Αναπληρωτής Υπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στόχος του είναι να προωθήσει δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής, προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια των πολιτών. Υπογράμμισε ότι στη Μάνδρα, το Υπουργείο σκοπεύει να εφαρμόσει σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης Κινητής Αστυνομικής Μονάδας. Επίσης, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και διαβεβαίωσε ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου θα σταθεί στο πλευρό τους με κάθε τρόπο.

«Η επίσκεψή μας τόσο σήμερα, όσο και αυτή που είχαμε κάνει στο Μενίδι, έχει συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό DSC02489χαρακτήρα. «Υιοθετούμε» δύο περιοχές με διαφορετικά προβλήματα. Πρέπει να πάμε εμείς στον πολίτη, κι όχι μόνον ο πολίτης σε εμάς. Η Μάνδρα χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο αστυνόμευσης. Ξέρουμε ότι το εγχείρημά μας δεν είναι εύκολο, αλλά οφείλουμε να αναμετρηθούμε στα δύσκολα. Έχουμε σχέδιο και θέλουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για να το εφαρμόσουμε Έχουμε σχέδιο και θέλουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για να το εφαρμόσουμε. Στόχος μας είναι η εφαρμογή μιας συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής, που θέτει σε προτεραιότητα την πρόληψη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Στην παρέμβασή της η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη τόνισε πως είναι πρωτάκουστο υπουργός να ζητά να έρθει κοντά μας για να ακούσει τα προβλήματα της περιοχής για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα

Σε δήλωση που έκανε ο κ. Πανούσης στην εφημερίδα μας, στο ερώτημα τι πρέπει να περιμένει ο δημότης της Μάνδρας μετά την DSC02493επίσκεψή του, απάντησε πως η αστυνόμευση θα βελτιωθεί, θα υπάρχει άμεση επαφή και επικοινωνία ωστε αν οτιδήποτε “πάει στραβά” θα γίνουν ειδικές ενέργεις όπως για παράδειγμα κινητή ομάδα που θα επισκέπτεται οικισμούς. Ο υπουργός κατέληξε με τη φράση “Νομίζω πως δώσαμε ένα μήνυμα ασφάλειας το οποίο θα έχει συνέχεια”.

Τελειώνοντας, αφού τονίσουμε για αλλη μια φορά τη γενική θετική εικόνα της επίσκεψης του κ. Πανούση, ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές ήταν οι παρεμβάσεις όσων παρευρίσκονταν στη συνάντηση. Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδολαίμης και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Βασίλης Μαστρογιάννης Παρων ηταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωτηρίου, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Πανωλιάσκος και Θεοδώρου καθως και πολλοι αξιωματικοι της αστυνομίας. Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μαζική.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ