ΤΟΠΙΚΑ

Σαφές προβάδισμα Πατούλη για την περιφέρεια Αττικής

Με 38,6% προηγείται ο υποψήφιος της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής.

Γιώργος Πατούλης έναντι 20,7% της Ρένα ∆ούρου που υποστηρίζεται από το κυβερνών κόμμα σε δημοσκόπηση της Innovation Metrisis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» από 28 µέχρι 30/01/19.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η εκλογική αναμέτρηση για την Περιφέρεια θα είναι μια κούρσα για δύο υποψήφιους με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να διατηρεί προς το παρόν ισχυρό προβάδισμα και να αναδεικνύεται σε φαβορί.

Από την πλευρά της η νυν Περιφερειάρχης δείχνει να εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση απέναντι στον  τρίτο διεκδικητή του αξιώματος, τον κ. Ιωάννη Σγουρό.

Σαφές προβάδισμα Πατούλη για την περιφέρεια Αττικής

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, µε αναγωγή επί των εγκύρων (αφαιρώντας δηλαδή λευκό – άκυρο – αποχή), ο κ. Πατούλης προηγείται µε 38,6% έναντι 20,7% της κ. ∆ούρου. Και ακολουθούν ο κ. Σγουρός µε 11,5%, ο κ. Πρωτούλης µε 5,5%, ο κ. Παναγιώταρος µε 4,3% και ο κ. Τζήµερος µε 2,5%. Άλλον υποψήφιο δηλώνει ότι θα επιλέξει το 1,4%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 15,5%.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (2015) συσπειρώνονται στην κ. ∆ούρου σε ποσοστό 47,2%, ενώ σηµαντικό ποσοστό (18,4%) επιλέγει τον κ. Πατούλη και το 8,4% τον κ. Σγουρό. Αντίστοιχα, το 69,4% των ψηφοφόρων της Ν.∆. επιλέγει τον κ. Πατούλη, έναντι 3,7% που προτιµά την κ. ∆ούρου και 10,4% που επιλέγει τον κ. Σγουρό. Αξιοσηµείωτο είναι το 4,6% των ψηφοφόρων της Ν.∆. που επιλέγει τον κ. Τζήµερο.

Να σημειωθεί πως ποσοστό άνω του 81% των ερωτηθέντων δήλωσε απολύτως σίγουρο για την επιλογή του.

 

Μέσω
AthensVoice

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ