ΤΟΠΙΚΑ

Σγουρός: Σε οικονομικό εκτροχιασμό οδεύει η Περιφέρεια Αττικής

«Πολλαπλάσιες οι υποχρεώσεις των εσόδων» σημειώνει χαρακτιριστικά ο πρώην Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός

«Στα 7 προς 8 χρόνια μνημονίου ορισμένοι δεν κατάλαβαν τίποτα»

Δρυμεία κριτική ως προς την οικονομική διαχείριση της Περιφέρειας Αττικής εξαπέλυσε ο Γιάννης Σγουρός, μέσω της επίσημης σελίδας του

«Στη χθεσινή συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που είχε ως θέμα τον Οικονομικό Απολογισμό του 2017 επέκρινα σφοδρότατα τη διοίκηση Δούρου, καθώς αναλαμβάνει υποχρεώσεις που ξεπερνούν τις οικονομικές δυνατότητες της Περιφέρειας, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, έναν μέχρι πρότινος εύρωστο φορέα, στη διάλυση και στην χρεοκοπία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με τακτικά έσοδα που μόλις και μετά βίας επαρκούν για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες της Περιφέρειας Αττικής και με αποθεματικό που ανέρχεται στα 376 εκ. € – προερχόμενο από τη χρηστή διοίκηση των προηγούμενων ετών – η διοίκηση της Περιφέρειας έχει συμβατικές υποχρεώσεις 212 εκ. € και έργα υπό δημοπράτηση 1,4 δις ευρώ.

Ήδη στον Απολογισμό της Περιφέρειας έκαναν την εμφάνισή τους ευρηματικές έννοιες όπως «αρνητικό πλεόνασμα» για να δικαιολογήσουν το έλλειμμα που δημιουργείται σε ετήσια ταμειακή βάση


Στα επτά προς οκτώ χρόνια μνημονίου, υπάρχουν ακόμη ορισμένοι, που δεν φαίνεται να κατάλαβαν τίποτα και επαναλαμβάνουν πρακτικές που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτή την πολιτική των πελατειακών εξαρτήσεων, στέλνουν τον λογαριασμό στους επόμενους, υπονομεύοντας το μέλλον της Περιφέρειας. Εμείς μέρος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της Περιφέρειας Αττικής δεν θα γίνουμε. Δεν θα φορτωθούμε στην πλάτη την χρεοκοπία της Περιφέρειας Αττικής. Ούτε θα καταστούμε συνυπεύθυνοι και συνυπόλογοι σε όποιες ευθύνες αναζητηθούν εξαιτίας αυτής της αλόγιστης πολιτικής. Εάν νομίζετε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξιλεωθούν οι πολιτικές σας κάνετε λάθος. Σταματήστε λοιπόν να δεσμεύετε τους πόρους σαν να μην υπάρχει αύριο. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα. Μπορεί αύριο για εσάς στην Περιφέρεια να μην υπάρχει, αλλά υπάρχει αύριο στην Περιφέρεια χωρίς εσάς.»

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ