ΤΟΠΙΚΑ

Σγουρός: Σοβαρές καταγγελίες για αδιαφάνεια σε δημοπρατήσεις έργων της Περιφέρειας Αττικής

Για σοβαρότατα ερωτήματα στις διαδικασίες δημοπράτησης δημοσίων έργων και καταγγελίες που έκανε εγγράφως ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών σε βάρος της Περιφέρειας Αττικής και στις αναφέρεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, για αδιαφάνεια και αυθαιρεσία, κάνει λόγο ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, κος Γ. Σγουρός, σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα με την από 30/4/2018 επιστολή του που κοινοποιείται και στον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη ο Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών καταγγέλλει ότι οι όροι που θέτει η Περιφέρεια για τη συμμετοχή των εταιρειών στους διαγωνισμούς είναι αυθαίρετοι και χωρίς καμία λογική, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, για απλά έργα, συνηθισμένα και μικρού προϋπολογισμού απαιτούνται πολλά προσόντα με αποτέλεσμα να είναι λίγες οι εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, αντιθέτως λίαν προσφάτως σε έργο πολλαπλάσιου προϋπολογισμού που γίνεται όμως με επείγουσες κλειστές διαδικασίες (με πρόσκληση δηλαδή εταιρειών μετά από κλήρωση και όχι με ανοικτή συμμετοχή) ο πήχης των προϋποθέσεων είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος ορισμένες από τις εταιρείες που βρίσκονταν στον πίνακα της κλήρωσης δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση ότι βρίσκονται σε αυτόν!

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός σημείωσε ότι «Οι δημοπρατήσεις δημοσίων έργων πρέπει να υπακούουν στις βασικές αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης. Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τις πάρα πολύ σοβαρές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, που ουσιαστικά κάνουν λόγο για ευνοιοκρατία και φωτογραφικές διακηρύξεις».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ