ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Σειρά παρεμβάσεων για την Ελευσίνα εξήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ για τις υποδομές της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, το νέο μουσείο Ελευσίνας, το παραλιακό μέτωπο και τα αντιπλημμυρικά έργα

Υποδομές της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Πρέπει να ολοκληρώσουμε άμεσα τις βασικές υποδομές που απαιτούνται για την επιτυχή προετοιμασία της πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Έχουμε ήδη χάσει χρόνο και τα δύο εμβληματικά έργα τα οποία υπήρχαν στο φάκελο διεκδίκησης, το παλιό εργοστάσιο του Ίρις και η Ελαιουργική ολοκληρώνονται και παραδίδονται στους πολίτες του Θριασίου. Θα είναι η μεγάλη παρακαταθήκη της πολιτιστικής Πρωτεύουσας και η ανάδειξη της Ελευσίνας σε μία πόλη η οποία δεν είναι ο φτωχός συγγενής, αλλά αναδεικνύει με αυτόν τον τρόπο την πλούσια πολιτιστική, αλλά και βιομηχανική κληρονομιά της.

Άμεση απόκτηση του χώρου για το νέο μουσείο Ελευσίνας

Ακόμη, είναι αδιανόητο η Ελευσίνα, μια από τις 5 ιερές πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας, να μην έχει ένα υπερσύγχρονο μουσείο το οποίο θα αναδείξει την πολιτιστική της κληρονομιά. Θα ολοκληρωθεί άμεσα η απόκτηση του χώρου για το νέο μουσείο. Το σημείο που βρισκόμαστε, θα παραδοθεί στον Δήμο και θα γίνει ένα σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό συνολικά στη Δυτική Αττική.

Παραλιακό μέτωπο και αντιπλημμυρικά έργα

Θα αποδώσουμε στους πολίτες όλες τις μη λιμενικές εγκαταστάσεις ώστε να προχωρήσουμε στην οριστική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Θα δρομολογήσουμε μαζί με την Περιφέρεια τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για να μην ξαναζήσετε ποτέ τον εφιάλτη του Νοεμβρίου του 2017. Και θα αναλάβουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Με ιδιώτη επενδυτή ο οποίος θα αναλάβει το δύσκολο, αλλά σημαντικό έργο να ξαναβιώσει αυτή την οικονομική δραστηριότητα από την οποία γενιές και γενιές κατοίκων της Δυτικής Αθήνας έζησαν. Υπάρχει μια τεράστια συμπυκνωμένη τεχνογνωσία ανθρώπινου δυναμικού η οποία σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να πάει χαμένη.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ