ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σενάριο καθολικής «καραντίνας» μελετάει το Μέγαρο Μαξίμου

Σενάρια ακόμη και γενικής καραντίνας, με ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και δυνατότητα στους πολίτες να κινούνται μόνο εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου,  εξετάζονται πλέον στο Μαξίμου.

Μελετώνται επίσης και μοντέλα τύπου Κύπρου όπου κάθε πολίτης θα δικαιούται να αποστείλει ένα γραπτό μήνυμα καθημερινά για μία και μόνο μετακίνηση.

Σενάρια που ενισχύονται από τις ουρές στις τράπεζες, με τον συνωστισμό και τις σκηνές που είχαμε καιρό να ζήσουμε πιθανότατα να αποτελέσουν θρυαλλίδα εξελίξεων, αναφορικά με τη διαχείριση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την τροπή των πραγμάτων και μέχρι να φτάσουμε εκεί, μελετάται η αυστηροποίηση ορισμένων μέτρων, τα οποία βρίσκονται μεν σε ισχύ αλλά έχει κριθεί ότι απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση.

Περαιτέρω περιορισμοί σε Σουπερ μαρκετ – Λαϊκές αγορές

Έτσι εντός των σούπερ μάρκετ, όπου παρουσιάστηκε συνωστισμός, υπάρχει η σκέψη να μονοδρομηθούν οι διάδρομοι. Στις λαϊκές αγορές, όπου πάνε πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι, μελετάται να είναι παρούσα η δημοτική αστυνομία και να ρυθμίζει την κίνηση,κλείνοντας τις εισόδους όποτε εντός της αγοράς θα συμπληρώνεται ένας συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων.

Σενάριο καθολικής «καραντίνας» μελετάει το Μέγαρο Μαξίμου
Σκέψη να μονοδρομηθούν οι διάδρομοι στα Super Market

Είναι προφανές ότι μέχρι την Παρασκευή θα κριθούν πολλά, ενώ σημείο-μηδέν για τις περαιτέρω αποφάσεις αποτελεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε και εκπνέει η εν ισχύ Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου (ΠΝ)Π για τους περιορισμούς στην κυκλοφορία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι βιάστηκαν να αρχίσουν να χαμογελούν. Κάποιοι άλλοι προχώρησαν σε προβλέψεις ακόμα και ημερομηνιών πλήρους άρσης των περιοριστικών μέτρων, παρ’ ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει.

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Η αλήθεια είναι ότι η κρίσιμη φάση του πολέμου μόλις άρχισε. Μπορεί λοιπόν τα μέχρι σήμερα δείγματα να είναι θετικά, όμως έχουμε πλέον περάσει στη “διακεκαυμένη ζώνη”, στοιχείο που δε θα πρέπει να ξεχνάμε.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή όλα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 24ωρα και αποτύπωσαν την απειθαρχία μιας μικρής μειοψηφίας της κοινωνίας έχουν βγάλει από το πρωθυπουργικό συρτάρι σχέδια που προβλέπουν ακόμα και τα πλέον αυστηρά μέτρα.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει από την πρώτη στιγμή στους συνεργάτες του να εκπονήσουν σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα και τις ημέρες αυτές έχουν επανέλθει σκέψεις για την λήψη ακόμα πιο αυστηρών μέτρων σε πρώτη φάση μέχρι και το Πάσχα, όπου δεν αποκλείεται πολλοί να μπουν στον πειρασμό και να αποδράσουν.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ