ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕΤΕ: το 2014 θα είναι ένα έτος-ρεκόρ τουρισμού

Ο εισερχόμενος τουρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να καταγράψει νέο ρεκόρ εφέτος, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης στο πρακτορείο Bloomberg. «Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2014 θα είναι ένα ακόμη έτος ρεκόρ», προσθέτοντας ότι «σχεδόν όλες οι παραδοσιακές και οι νέες αγορές δείχνουν θετικά, ενθαρρυντικά σημάδια». Ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα εφέτος θα φθάσει τα 18,5 εκατομμύρια έναντι 17,9 εκατομμύρια το 2013 και τα έσοδα θα φθάσουν τα 13 δισ. ευρώ, ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης.

Το δημοσίευμα του Bloomberg σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει αποκαλέσει την τουριστική βιομηχανία της χώρας «την πρώτη ατμομηχανή που ξεκίνησε και άρχισε να βγάζει την οικονομία μας έξω από την επώδυνη εξαετή ύφεση». Ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι εάν η Ελλάδα επιτύχει τον στόχο 24 εκατομμυρίων επισκεπτών έως το 2021, το ΑΕΠ της θα αυξηθεί κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες και θα δημιουργηθούν 300.000 θέσεις εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ