ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Σε δημοπράτηση με 10,2 εκατ.ευρώ αντιπλημμυρικό έργο στον Ασπρόπυργο

Σε δημοπράτηση είναι το αντιπλημμυρικό έργο «Διευθέτηση χειμάρρου Αγίου Γεωργίου (Γιαννούλας) Θριασίου Πεδίου Δ. Αττικής, από Χ.Θ. 1+835,6 έως Χ.Θ. 9+335,0 (σίφων Μόρνου)». Φορεάς Υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το κόστος του έργου εκτιμήθηκε σε 10,2εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 8,21εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του θα πραγματοποιθεί στις 26 Ιουίου και η αποσφράγιση των προσφορών στις 2 Ιουλίου 2019. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 36 μήνες. Αυτό σημαίνει πως αν το έργο ξεκινήσει την Άνοιξη του 2020 τότε θα ολοκληρωθεί περίπου την ίδια περίοδο το 2023.

Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας είναι τα έργα διευθέτησης του χειμάρρου Αγίου Γεωργίου (Γιαννούλας) στο Θριάσιο Πεδίο από τη Χ.Θ.1+835,6 έως τον σίφωνα Μόρνου. Στο αντικείμενο περιλαμβάνεται η κατασκευή των σχετικών υδραυλικών, δομικών έργων, καθώς και συναφών χωματουργικών και έργων οδοποιίας, μαζί με την προμήθεια και την τοποθέτηση των απαραίτητων υλικών, συσκευών και εξοπλισμού που προβλέπονται στις εγκεκριμένες μελέτες.

Σε δημοπράτηση με 10,2 εκατ.ευρώ αντιπλημμυρικό έργο στον Ασπρόπυργο

Το έργο δεν χρηματοδοτείται από κάποιο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Τα έργα διευθέτησης του χειμάρρου Αγίου Γεωργίου (Γιαννούλας) στο Θριάσιο Πεδίο Δυτ. Αττικής, στο τμήμα από Χ.Θ.1+835,60 (πέρας διευθετημένου ήδη ρέματος) έως Χ.Θ.9+335,0 (σίφωνας Μόρνου). Η διευθέτηση του ρέματος γίνεται στο μεγαλύτερο τμήμα, με δημιουργία τραπεζοειδούς διατομής από συρματοκιβώτια, που κατασκευάζεται στον πυθμένα του υφιστάμενου ρέματος. Μόνο σε μικρό μήκος, στο πλέον κατάντη τμήμα, προβλέπεται ορθογωνική διατομή από οπλισμένο σκυρόδεμα. Στα έργα διευθέτησης περιλαμβάνονται και έργα προστασίας του πόδα των πρανών από υποσκαφές, κυρίως, στις περιοχές που αυτά έχουν μεγάλο ύψος και απότομη κλίση και κινδυνεύουν με κατάρρευση. Τα έργα αυτά αποτελούνται από συρματοκιβώτια καταλλήλου ύψους και πλάτους, και αφορούν σε επιλεγμένα τμήματα της κοίτης.

— η κατασκευή έξι (6) τεχνικών έργων – γέφυρες,
— περιορισμένες επεμβάσεις, για την προσαρμογή των έργων στο υφιστάμενο τοπικό οδικό δίκτυο (αγροτικό),
— η κατασκευή ενός τεχνικού έργου ρύθμισης ροής / συγκράτησης φερτών στην είσοδο του διευθετούμενου τμήματος (κεφαλή έργων),
— έργα πρασίνου εκατέρωθεν του διευθετούμενου τμήματος.
Νίκος Καραγιάννης


Ακολουθήστε το «ΘΡΙΑΣΙΟ» στο Google News, Facebook & Twitter

Μέσω
ypodomes.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ