ΤΟΠΙΚΑΒΙΝΤΕΟΕΛΕΥΣΙΝΑ

Σε εξέλιξη επιχείρηση καθαρισμού του κόλπου της Ελευσίνας (Video)

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανέλκυσης από τον κόλπο της Ελευσίνας ενός φορτηγού πλοίου, από τα πολλά που σαπίζουν στο βυθό.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανέλκυσης από τον κόλπο της Ελευσίνας ενός φορτηγού πλοίου, από τα πολλά που σαπίζουν στο βυθό. Η θαλάσσια περιοχή είναι πραγματικό νεκροταφείο από ναυάγια που αποτελούν περιβαλλοντική βόμβα για τον Σαρωνικό.

Στην Ελευσίνα, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, πάνω από 30 βυθισμένα ή μισοβυθισμένα πλοία βρίσκονται σκορπισμένα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας από το 2017 έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απομάκρυνσή τους και την αποκατάσταση του οικοσυστήματος.

Πηγή: ΕΡΤ

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ανέλαβε πρόσφατα με διαδικασίες fast track την πρωτοβουλία να απομακρύνει, με μηδενικό μάλιστα κόστος για το Δημόσιο, το φορτηγό πλοίο «Λόγος».

Με ειδικά συρματόσχοινα τραβούν στην στεριά το μέχρι σήμερα βυθισμένο φορτηγό πλοίο «Λόγος» στο λιμάνι της Ελευσίνας. Το εγχείρημα είναι δύσκολο και απαιτεί πολύ προσεκτικές κινήσεις. Το πλοίο ακουμπάει πάνω στην άμμο. Στην συνέχεια θα κοπεί με ειδικά ψαλίδια και τα κομμάτια του θα οδηγηθούν στα χυτήρια σιδήρου της Χαλυβουργικής.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας Χαράλαμπος Γαργαρέτας υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για την απομάκρυνση των ρυπογόνων πλοίων με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής.
Επόμενο στοίχημα του Οργανισμού είναι η απομάκρυνση από το λιμάνι του δεξαμενόπλοιου SLOPS που αποτελεί περιβαλλοντική βόμβα για την περιοχή.


 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ