Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα, γύρω στις 10:00, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή των Βαβύλων της κεντρικής Χίου.
Πριν από λίγο, λόγω της έντασης των ανέμων και του μεγέθους της φωτιάς, δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Θολοποτάμι και Σκλαβιά.
- Διαφημιση -
Στα τρία μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ αναμένονται στη Χίο τέσσερα ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.
Εντολή εκκένωσης σε Θολοποτάμι και Σκλαβιά
Σύμφωνα με τοπικά Μέσα ενημέρωσης πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στο Θολοποτάμι και στα Σκλαβιά από την πυροσβεστική υπηρεσία Χίου, δεδομένου ότι προς τα εκεί κατευθύνεται το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς και οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη την κατάσταση.
Εκτός από την πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή επιχειρούν μονάδες της αστυνομίας και του στρατού.
Ακολουθήστε το «ΘΡΙΑΣΙΟ» στο Google News, Facebook & Twitter