ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Σε ισχύ η αργία 3 μηνών στον πρώην Δήμαρχο Μάνδρας Γ. Δρίκο

Οπως είχαμε αναφέρει την περασμένη Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου σχετικά με την πειθαρχική ποινή που επεβλήθη απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον π. Δήμαρχο Μάνδρας, Γ. Δρίκο, διευκρινίζουμε πως η ποινή είναι σε ισχύ παρόλο που έγινε προσφυγή απο τον ίδιο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζουμε εδώ πως η ποινή αργίας 3 μηνών επεβλήθη διότι ο τότε Δήμαρχος κος Γ. Δρίκος έκανε προσλήψεις 8μηνων συμβάσεων 55 ατόμων χωρίς τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Όπως αποδεικνύεται απο έγγραφα του ΑΣΕΠ (μετά απο απο αυτεπάγγελτο έλεγχο) οι προσλήψεις αυτές δεν έγιναν σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.

Ο κος Δρίκος παρουσιάστηκε στο πειθαρχικό Συμβούλιο όπου μετά απο όσα εκτέθηκαν στη δημόσια συνεδρίαση το Συμβούλιο κατα την κρίση του αποφάσισε οτι ο εγκαλούμενος τέλεσε πειθαρχικό παράπτωμα.

Στη συνέχεια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με βάση τα στοιχεία και το πόρισμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου αποφάσισε κατα πλειοψηφία την επιβολή πειθαρχικής ποινής αργίας 3 μηνών -απο βαρειά αμέλεια- σε βάρος του κου Γ. Δρίκου.

Στη συνέχεια ο κος Δρίκος – όπως ο ίδιος μας ανέφερε- έκανε προσφυγή στο ΣτΕ, χωρίς ωστόσο η διαδικασία αυτή να παύει την ισχύ της ποινής.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ