ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις ΕΑΣ – ΕΛΠΕ για την αγοραπωλησία 350 στρεμμάτων της Πυρκάλ

Τα ΕΛΠΕ Θα αξιοποιήσουν το χώρο δημιουργώντας νεκρή ζώνη μεταξύ διυλιστηρίου και αστικού ιστού   

«Μάννα εξ ουρανού» για την ΕΑΣ τα χρήματα – αν επιτευχθεί η συμφωνία-  καθώς οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 2 μήνες 

Σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και των Ελληνικών Πετρελαίων για την αξιοποίηση της έκτασης των 350 στρεμμάτων όπου εκτείνεται στην Ελευσίνα το εργοστάσιο της Πυρκάλ (έχει δρομολογηθεί η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της Πυρκάλ που βρίσκεται στην Ελευσίνα και η μεταφορά ορισμένων γραμμών παραγωγής σε αυτό του Λαυρίου).

Τα μεν Ελληνικά Πετρέλαια ενδιαφέρονται για το εν λόγω οικόπεδο, προκειμένου να δημιουργήσουν μια ‘’νεκρή ζώνη’’ μεταξύ του διυλιστηρίου και του αστικού ιστού, τα δε Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα χρειάζονται επειγόντως μια ανάσα ρευστότητας καθώς εμφανίζουν δυσανάλογα έξοδα σε σχέση με έσοδα.

Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών έχουν ορίσει από κοινού ανεξάρτητο εκτιμητή για να αποφανθεί για την αξία της έκτασης, ενώ παράλληλα αναζητούν μια νομική φόρμουλα έτσι ώστε οι περίπου 19 εργαζόμενοι που έχουν απομείνει στο εργοστάσιο της Πυρκάλ στην Ελευσίνα να απορροφηθούν από τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Το τίμημα για την αγοραπωλησία

Αν τα ΕΛΠΕ αποκτήσουν την έκταση, ενδεχομένως να αξιοποιήσουν ένα κομμάτι ως πάρκο και να το δώσουν προς χρήση στην τοπική κοινωνία, αλλά ο κεντρικός σχεδιασμός είναι η δημιουργία μιας ‘’νεκρής’’ ζώνης.

Βεβαίως η διοίκηση της ΕΑΣ θα πρέπει να ικανοποιηθεί με το τίμημα για να προχωρήσει η αγοραπωλησία. Επίσης θα πρέπει, εκτός από την έγκριση του ΔΣ, η σύμβαση να περάσει και από τη γενική συνέλευση, δηλαδή το Δημόσιο, αφού βασικός μέτοχος της ΕΑΣ είναι το υπουργείο Οικονομικών και εποπτεύεται και από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σχετικά με το τίμημα, ακούγεται ότι θα είναι διψήφιο νούμερο σε εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι εμφανίστηκε και δεύτερος ενδιαφερόμενος για την έκταση – με επιχειρηματικά κίνητρα, γεγονός που ενισχύει τη διαπραγματευτική ικανότητα της ΕΑΣ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ