ΤΟΠΙΚΑ

"Σε ράγες" το νέο ΓΠΣ Μεγάρων

STAMOYLHS_250Συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, σχετικά με το νέοΓΠΣ Μεγάρων, είχε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου  ο  Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, συνοδευόμενος από τον άμισθο Ειδικό Σύμβουλο κ. Άγγελο Μαραζιώτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τους αρμόδιους Διευθυντές, έχουν ήδη περαστεί στο Νέο ΓΠΣ Μεγάρων οι σημαντικές τροποποιήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, τις οποίες είχε πρόσφατα ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

 

Πιο συγκεκριμένα, με τις τροποποιήσεις αυτές:

α) Αποτρέπεται η δημιουργία της βιομηχανικής ζώνης μεταξύ Μεγάρων και Νέας Περάμου, η οποία, πιθανότατα, θα συγκέντρωνε όλη την βαριά βιομηχανία της Αττικής στην περιοχή μας.

β) Αποτρέπεται η κατασκευή Εργοστασίου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Υψηλής Ισχύος πλησίον του Βουρκαρίου.

γ) Απαλείφονται οι περιοριστικοί όροι, που εμπόδιζαν την αγροτική ανάπτυξη και θα δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα στους αγρότες της περιοχής μας.

Σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, το νέο ΓΠΣ Μεγάρων είναι πλέον σχεδόν έτοιμο και απομένει να περάσει από την Μητροπολιτική Επιτροπή και να υπογραφεί από τον αρμόδιο Υπουργό, ενέργειες που αναμένεται να γίνουν σύντομα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΚριεCookie
5 years ago

Το ΓΠΣ Μάνδρας έχει ανάδοχο εδώ και 1,5 χρόνο που τελείωσε ο διαγωνισμός. Ποια συμφέροντα δεν αφήνουν την μελέτη να ξεκινήσει αφού τελείωσε ο διαγωνισμός? Μήπως επειδή η μελέτη δεν πήγε στον μελετητή που θέλανε οι τότε εμπλεκόμενοι με τον διαγωνισμό??

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ