ΤΟΠΙΚΑ

Σε τροχιά λύσης το Βιομηχανικό πάρκο Ασπροπύργου Βορείου τομέα

 

bipeΤο δρόμο της λύσης παίρνει ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδω και χρόνια τη Βιομηχανική περιοχή της πόλης του Ασπροπύργου. Οι βιομηχανίες μέχρι τώρα βασανίζονται απο τη μη ύπαρξη ξεκάθαρων κανόνων όπως ρυμοτομία και ασφάλεια σε μια απο τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας.

Υπο αυτό το πρίσμα, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γ. Βασιλείου, συνάντηση με θέμα «Πολεοδόμηση και έργα υποδομής στην περιοχή Βιομηχανικό Πάρκο Ασπροπύργου Βόρειου Τομέα» με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Ν. Μελετίου, της Αντιπεριφερειάρχη Αττικής για θέματα έργων και υποδομών, κ.  Λάσκαρη – Κρασοπούλου, των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Ανάπτυξης Επιχειρήσεων Ασπροπύργου, κ. Λιάγκη, κ. Συκάρη, κ. Χατζή και κας Γραμματίκα, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Μέσα από τον ενδιαφέρον διάλογο αναδείχθηκαν τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν έτσι ώστε να υλοποιηθεί η πολεοδόμηση στην βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου, αλλά και οι προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής – σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου. Η συνάντηση αυτή μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν η απαρχή ουσιαστικού διαλόγου για την εξεύρεση λύσεων σε ένα θέμα που ταλανίζει εδώ και χρόνια ολόκληρο το Θριάσιο Πεδίο.

Κλείνοντας τις εργασίες της συνάντηση,  ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου,  τόνισε χαρακτηριστικά: «To θέμα δεν είναι να περιγραφεί απλώς η σημερινή κατάσταση στην βιομηχανική ζώνη του Ασπροπύργου, το θέμα είναι να αλλάξουμε την κατάσταση. Εδώ και 35 χρόνια γίνονται σχέδια και μελέτες που δεν έχουν αποδώσει, ενώ τα προβλήματα χρήσεων γης έχουν διογκωθεί. Από το 2010 έχουν υποβληθεί νέα σχέδια πολεοδόμησης για την Βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου, όμως και αυτά είναι στις καλένδες. Όμως σήμερα έχουμε καλύτερα θεσμικά εργαλεία και νομοθετικές συνθήκες για την υλοποίηση του στόχου μας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας είμαστε σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου για την πολεοδόμηση του Βιομηχανικού πάρκου Νότιου τομέα. Σε συνέχεια της συνεργασίας μας αυτής θα κάνουμε τα πάντα να δοθεί λύση και για τον Βόρειο τομέα, μία λύση η οποία αντικειμενικά θα συμβάλει τα μέγιστα για να αναπτυχθεί και να ενδυναμωθεί η οικονομία στην Δυτική Αττική».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ