ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σημαντική εκπαιδευτική δράση στον Ασπρόπυργο: «Άλλαξε Τις Συνήθειές Σου, Μείωσε Τα Απόβλητά Σου»

«Άλλαξε τις συνήθειές σου, μείωσε τα απόβλητά σου»,είναι το σύνθημα της διήμερης εκπαιδευτικής δράσης που διοργανώνει στον Ασπρόπυργο η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων,  σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Αττικής, στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2019, στο κτίριο της Αλωνίστρας.

Στη διήμερη εκπαιδευτική δράση, θα γίνουν διπλές παρουσιάσεις, σε μαθητές σχολείων του Ασπρόπυργου, (σύνολο 4 παρουσιάσεις), όπου κάθε παρουσίαση θα παρακολουθήσουν περίπου 50 μαθητές.

Σημαντική εκπαιδευτική δράση στον Ασπρόπυργο: «Άλλαξε Τις Συνήθειές Σου, Μείωσε Τα Απόβλητά Σου»Η πρώτη παρουσίαση, Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 (1η ομάδα μαθητών), θα ξεκινά στις 9:00 και θα τελειώνει στις 10:15 και η δεύτερη (2η ομάδα μαθητών), θα ξεκινά στις 10:30 και θα ολοκληρώνεται στις 11:45 περίπου. Το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα ισχύει και για την δεύτερη ημέρα της δράσης, Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019.

Σημαντική εκπαιδευτική δράση στον Ασπρόπυργο: «Άλλαξε Τις Συνήθειές Σου, Μείωσε Τα Απόβλητά Σου»Αναλυτικά το πρόγραμμα των παρουσιάσεων ανά ομάδα:

  1. Καλωσόρισμα και ενημέρωση για το σκοπό της δράσης, από τη Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Ελένη Βερούτη.

  1. Παρουσίαση από τους Υπεύθυνους Περιβάλλοντος των Εταιρειών Ανακύκλωσης ΑΝΑΜΕΤ και ΒΙΑΝΑΤΤ, που εδρεύουν στον Ασπρόπυργο, κ. Θωμά Παπαγεωργίου και κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, αντίστοιχα, με στόχο την κατανόηση της έννοιας της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης.

  1. Παρουσίαση από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, κ. Αλεξάνδρα Τσίγκου, με υλικό από δράσεις μαθητών, ζωγραφιές και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ