ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Σημαντική επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δ. Ασπροπύργου στο Πλοέστι Ρουμανίας

Συνεχίζεται η σύσφιξη των σχέσεων των δυο πόλεων

Σάρκα και οστά παίρνει η αδελφοποίηση ανάμεσα στον Δήμο Ασπροπύργου και το Πλοέστι Ρουμανίας μετά και την τελευταία επίσκεψη που έκανε αντιπροσωπεία του Δ. Ασπροπύργου.

Πιο συγκεκριμένα τον Μάϊο του 2016 είχε πραγματοποιηθεί επίσκεψη αντιπροσωπείας της πόλης Πλοέστι στον Ασπρόπυργο οπου ως γνωστόν είχε γίνει και η αδελφοποίηση των δύο πόλεων. Στη συνέχεια αυτής της επίσκεψης την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσωπεία του Δ. Ασπροπύργου με επικεφαλής τον Ν. Μελετίου, τον Γ.Γ. Αθ. Χούπη, τον πρόεδρο του Πνευμ. Κέντρου Μ. Μπουραντά και την πρόεδρο του Συλλόγου Ρουμάνων Ασπροπύργου Μαριάννα Κουντουράρου, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της πόλης Πλοέστι.

Στην επίσκεψη αυτή υπήρχαν συναντήσεις υψηλού επιπέδου για την εφαρμογή της συμφωνία αδελφοποίησης των δυο πόλεων οπου συμφωνήθηκαν οι βασικοί τομείς συνεργασίας. Οι τομείς αυτοί ήταν:

  1. Η εκπαίδευση και συνεργασία μεταξύ των πολιτιστικών ιδρυμάτων των 2 πόλεων (Φιλαρμονική  – Σχολεία – Θέατρα – Σχολεία – ΜΚΟ – Πανεπιστήμια)
  2. Οικονομικό φόρουμ οπου επιχειρηματίες Έλληνες και Ρουμάνοι θα συζητήσουν λύσεις για την οργάνωση των 2 πόλεων
  3. Πνευματικότητα – Ορθοδοξία

Η ελληνική αντιπροσωπεία επισκεύθηκε Πανεπιστήμια, το κτήριο του Κοινοβουλίου ενώ έγινε δεκτή απο και παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού τη Ρουμανίας.

Κατα την επίσκεψη έγιναν πολλές εκδηλώσεις απο συλλόγους ελληνορουμανικής φιλίας.

Στυλοβάτης ώστε να πετύχει η συνεργασία των 2 αντιπροσωπειών ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης Ρουμανίας-Ελλάδας Ντραγκος Γκαμπριελ Σιζοπολ.

Τελειώνοντας, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε πως καταλυτικό ρόλο σε όλη αυτη την εξέλιξη έχει παίξει ο Σύλλογος Ελληνορουμανικής Φιλίας Ασπροπύργου καθως και η στρήριξη της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του ίδιου του Δημάρχου Ν. Μελετίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ