ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

“Σκληρές” ανακοινώσεις για τον εορτασμό της γενοκτονίας των Ποντίων στον Ασπρόπυργο απο Γ. Ηλία και Ν. Μελετίου

Ανακοίνωση με αφορμή τον τρόπο εορτασμού της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον δήμο Ασπροπύργου εξέδωσε ο συνδυασμός με επικεφαλής το Γιάννη Ηλία ”Ασπρόπυργος Αλλάζουμε ”, στην οποία διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό των δημοτικών παρατάξεων από την κατάθεση στεφάνου στην εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαίου στην Γκορυτσά.
Σε απάντησή του ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου και η παράταξή του «ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» ανάμεσα σε άλλα αναφέρει πως : «Δεν έχει τέλος η αμετροέπεια, η προκλητικότητα κι η ασχετοσύνη της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε»(;) και του επικεφαλής της!”.
Παρακάτω μεταφέρουμε και τις δύο ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι παρατάξεις για το θέμα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ”ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ”

Πιο πρόσφατη σε μια σειρά “αποφάσεων”, που μόνο ως ένδειξη πανικού μπορούμε να εκλάβουμε, είναι η “απόφαση” της Δημοτικής Αρχής να αποκλείσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις δημοτικές παρατάξεις από την κατάθεση στεφάνων κατά την εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, εμείς τιμήσαμε τη μνήμη των ξεριζωμένων Ελλήνων του Πόντου με κατάθεση στεφάνου μετά το πέρας της επίσημης τελετής.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο όσο και θλιβερό να γίνεται πολιτικό παιχνίδι μικρότητας με μια τόσο μεγάλη Ημέρα Μνήμης.
Είναι θλιβερό να αναγκαζόμαστε στο αυτονόητο, να επισημάνουμε δηλαδή ότι οι Ημέρες αυτές τιμούνται πάντα απ’ όλους μας και δε χωρούν – ούτε ως σκέψη – αποκλεισμοί και μικροπολιτικές ασχημίες.
Είναι θλιβερό ότι η νέα αυτή αυθαιρεσία δε μας εξέπληξε, αφού το ίδιο συμβαίνει και με τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου.
Είναι θλιβερό που, εν μέσω τόσων προβλημάτων και δυσχερειών του Ασπρόπυργου, η Δημοτική Αρχή του κ Μελετίου αναλώνει φαιά ουσία και ενέργεια στην προσπάθειά της “να μη φανούν οι άλλοι”.
Προσφεύγουμε σε αυτή την ανακοίνωση όχι μόνον για να τονισουμε το αυτονόητο δικαίωμα στην απότιση φόρου τιμής στη μεγάλη Ημέρα, αλλά και για έναν άλλο λόγο. Για να μη διανοηθεί ποτέ κανείς από τη Δημοτική Αρχή και τους συν αυτή να αφήσουν έστω και την παραμικρή υποψία ότι εμείς δεν θέλαμε να συμμετάσχουμε στο επίσημο πρόγραμμα της τελετής. Η διαστρέβλωση της αλήθειας που βιώνουμε είναι τόσο συχνή και τόσο θρασεία, που και αυτό ακόμα θα ήταν δυνατόν να συμβεί.
Αλλά γι αυτές τις ανακρίβειες, τις αναλήθειες, τα διαστρεβλωμένα γεγονότα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε. Θα γίνει όμως πολύ σύντομα.
Το μόνο που περιοριζόμαστε να σας συμβουλέψουμε είναι να φροντίσετε να αποφύγετε ανάλογες πρακτικές στο μέλλον και να διανύσετε τα τελευταία χρόνια της θητεία σας με αξιοπρέπεια. Τα “στερνά τιμούν τα πρώτα”, κε Μελετίου.
Σεβασμός στη μνήμη όσων χάθηκαν στη Γενοκτονία και στον ξεριζωμό.
Τιμή και δόξα στους Έλληνες του Πόντου!


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»
ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017
Από τον Δήμαρχο Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαο Μελετίου και τη Δημοτική Παράταξη «Ασπρόπυργος- Ώρα ευθύνης», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Δεν έχει τέλος η αμετροέπεια, η προκλητικότητα κι η ασχετοσύνη της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε»(;) και του επικεφαλής της!
Εδώ και δύο χρόνια, απαιτεί (!) να καταθέτει, στεφάνι, ως παράταξη, στις Εθνικές Εορτές και στην Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου! Νομίζει -ο δυστυχής- πως, με αυτόν τον τρόπο, θα «χρυσώσει το χάπι» στους Πόντιους Συμπολίτες μας, που τους έχρισε υποψηφίους του Συνδυασμού του, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει απαξάπαντες, ως νεροκουβαλητές, για τους εκλεκτούς του ψηφοδελτίου του.
Δεν μας λέει, βέβαια, πού; σε ποιο Νόμο το είδε αυτό γραμμένο;
Είδε ποτέ κανείς, μετά το Δήμαρχο Αθηναίων, να καταθέτουν στεφάνια αρχηγοί παρατάξεων, δηλαδή, οι εννιά (9) επικεφαλής των συνδυασμών που συμμετείχαν στις Δημοτικές Εκλογές και εξέλεξαν Δημοτικούς Συμβούλους; Σε ποια πόλη συμβαίνει αυτό που ζητούν οι δήθεν υπεράνω;
Ας το χωνέψει, λοιπόν, επιτέλους, ο ανύπαρκτος παντού, που νομίζει ότι, με στεφάνια θα αποκτήσει πολιτική υπόσταση, πως, στις Δημοτικές Εκλογές, ηττήθηκε πανηγυρικά κι απ΄ τον πρώτο γύρο! Και αυτό σημαίνει ότι, το Δήμο τον εκπροσωπεί, παντού και συνολικά, ο Δήμαρχος της πόλης, επειδή έτσι αποφάσισε ο Λαός του Ασπρόπυργου!
Αν ακόμη δυσκολεύεται να χωνέψει το εκλογικό αποτέλεσμα, τον ενημερώνουμε ότι, η κατάθεση στεφάνου, που απεγνωσμένα επιδιώκει, και σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να απαιτεί, δεν είναι το …κατάλληλο χωνευτικό, για την πάθησή του!
Όσο για το εμπόριο της μνημοσύνης, στο οποίο επιδόθηκε, μέσω της μακροσκελούς, ασυνάρτητης ανακοίνωσής του, ένα πράγμα καταδεικνύει: Το γνωστό μέγεθός του, ως παρωχημένου – καταδικασμένου πολιτικάντη, για το οποίο, ο Λαός του Ασπρόπυργου, του απάντησε δεόντως, με τη ψήφο του! Κι αυτήν ακριβώς την απάντηση θα του επιφυλάσσει εσαεί, επειδή, ο αμετανόητος, εξακολουθεί -προκλητικά- να περιφρονεί τη λαϊκή βούληση, και συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη των Συμπατριωτών μας, Ποντίων και Γηγενών!».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ