ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Σκληρή απάντηση Ν. Μελετίου σε Γ. Ηλία με αφορμή ανακοίνωση για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ενώ όλοι θα περιμέναμε πως αυτές τις δύσκολες ώρες για τον καθένα μας θα επικρατούσε η σύνεση και η ψυχραιμία, ανακοίνωση-ερώτηση της δημοτικής παράταξης του Γ. Ηλία προκάλεσε την άμεση απάντηση του δημάρχου Ασπροπύργου Ν. Μελετίου.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση- ερώτηση που κατατέθηκε στον Δήμο αναφέρεται -μεταξύ άλλων – στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής, ίδια μέρα με τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κι επιπλέον κάνει λόγο για τον αποκλεισμό των δημοτικών παρατάξεων από την κατάθεση στεφάνων στον εορτασμό.

Σε απάντηση που εξέδωσε ο Δήμος Ασπροπύργου χαρακτηρίζει τον συνδυασμό του κ. Ηλία  ως: « δημοτική παράταξη του θεαθήναι και της αμετροέπειας, αυτή που νομίζει ότι αντιπολιτεύεται τη Δημοτική Αρχή του Ασπρόπυργου, απουσιάζοντας, επιδεικτικά και κατά περίπτωση, από επίσημες Εκδηλώσεις Τιμής Εθνικών Ηρώων», ενώ παράλληλα σχολιάζει αρνητικά την κριτική που ασκείται από τον κ. Γ. Ηλία σχετικά με τη διεξαγωγή της  συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής την ίδια ημέρα με τον εορτασμό της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αναφέροντας χαρακτηριστικά :   ΄΄Μας εγκαλεί, γιατί δεν μετατρέπουμε την ημιαργία της 19ης Μαΐου, σε αργία. Επειδή, μεταξύ άλλων, θεωρεί ότι, με μέσω της μη λειτουργίας του Δήμου, θα λησμονήσουν οι Ασπροπύργιοι, τη συστηματική απουσία της, από όλες τις εκδηλώσεις εθνικής αυτογνωσίας, που σταθερά διοργανώνουμε, για όλους τους Εθνικούς Αγώνες.΄΄

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ν. Μελετίου αναφέρει πως ο δήμος εκπροσωπείται εκπροσωπείται από αυτόν, στον οποίο οι Πολίτες έδωσαν -με την ψήφο τους- τη δημοκρατική εντολή, να συντονίζει το βηματισμό της πόλης εκφράζοντας το κοινωνικό σύνολο.

Παρακάτω μεταφέρουμε και τις δύο ανακοινώσεις

Η ερώτηση της δημοτικής παράταξης ΑλλάΖΟΥΜΕ με επικεφαλής τον Γ. Ηλία, όπως κατατέθηκε στο Δήμο Ασπροπύργου:

ΑλλάΖΟΥΜΕ

Προς Δήμο Ασπροπύργου:

“Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού” – Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων προγραμματίστηκε συνεδρίαση Και όμως η Δημοτική Αρχή δεν φαίνεται να γνωρίζει το ρητό των αρχαίων Ελλήνων. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά την 19η Μαΐου μια μέρα ιστορικής μνήμης, την ημέρα της θλιβερής επετείου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η δημοτική αρχή επέλεξε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου πέρυσι και της Οικονομικής Επιτροπής φέτος και μάλιστα σε ώρα που συμπίπτει με τις εκδηλώσεις μνήμης.

Γιατί άραγε;

Επίσης με λύπη διαπιστώσαμε ότι και φέτος αποκλείονται οι εκπρόσωποι των Δημοτικών παρατάξεων απ την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των θυμάτων.

Γιατί άραγε;

Σας καλούμε να αναβάλλετε τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και να συμπεριλάβετε τους εκπροσώπους των Δημοτικών παρατάξεων στην κατάθεση στεφάνων.

Απάντηση απο το Γραφείο Δημάρχου Ασπροπύργου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, εξ αφορμής ανακοίνωσης δημοτικής παράταξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δημοτική παράταξη του θεαθήναι και της αμετροέπειας, αυτή που νομίζει ότι αντιπολιτεύεται τη Δημοτική Αρχή του Ασπρόπυργου, απουσιάζοντας, επιδεικτικά και κατά περίπτωση, από επίσημες Εκδηλώσεις Τιμής Εθνικών Ηρώων, όπως του προγόνου των Ασπροπύργιων και απελευθερωτή της Αθήνας, από τον τουρκικό ζυγό, Καπετάν Μελέτη, πάει πολύ να αναγορεύει εαυτήν ως τιμητή της Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού! Μας εγκαλεί, γιατί δεν μετατρέπουμε την ημιαργία της 19ης Μαΐου, σε αργία.

Επειδή, μεταξύ άλλων, θεωρεί ότι, με μέσω της μη λειτουργίας του Δήμου, θα λησμονήσουν οι Ασπροπύργιοι, τη συστηματική απουσία της, από όλες τις εκδηλώσεις εθνικής αυτογνωσίας, που σταθερά διοργανώνουμε, για όλους τους Εθνικούς Αγώνες.

Για πολλοστή φορά, λοιπόν, αποκαλύπτεται η ανάξια και μικροπολιτική προσέγγισή της, όχι μόνο στα κορυφαία ζητήματα της Ιστορίας του Τόπου, αλλά και στο σύνολο των Θεμάτων που αφορούν στον Ασπρόπυργο. Τέλος, σε ό,τι αφορά στην κατάθεση στεφάνου, εκ μέρους του Δήμου και του Λαού της πόλης, είναι λογικό, οι έμποροι της Εθνικής Μνήμης να μην αντιλαμβάνονται ότι, ο Ασπρόπυργος, ενιαία και αδιαίρετα, εκπροσωπείται από αυτόν, στον οποίο οι Πολίτες έδωσαν -με την ψήφο τους- τη δημοκρατική εντολή, να συντονίζει το βηματισμό της πόλης εκφράζοντας το κοινωνικό σύνολο.

Ας κατανοήσουν, λοιπόν, πως συνιστά προσβολή της Μνήμης, αυτών που υποτίθεται πως θέλουν να τιμήσουν, η απαίτησή τους να διανείμουμε την εκπροσώπηση του Λαού στις δημοτικές παρατάξεις».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ