ΕΛΛΑΔΑ

"Σκούπα" στα αποθεματικά ΟΓΑ, ΟΑΕΔ, ΕΤΑΑ, ΤΣΜΕΔΕ απο Σκουρλέτη και Στρατούλη

"Σκούπα" στα αποθεματικά ΟΓΑ, ΟΑΕΔ, ΕΤΑΑ, ΤΣΜΕΔΕ απο Σκουρλέτη και ΣτρατούληTη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των υπολοίπων των ρευστών διαθεσίμων των Ασφαλιστικών Ταμείων ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες που θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Στο έγγραφό τους οι αρμόδιοι υπουργοί Π.Σκουρλέτης και Δ.Στρατούλης προειδοποίησαν τις διοικήσεις των Ταμείων ότι αν δεν σπεύσουν να μεταφέρουν τα διαθέσιμα τους από τις εμπορικές τράπεζες στο κοινό κεφάλαιο έως την 1η Ιουλίου, θα έχουν κυρώσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι δεν έχει εγκρίνει το αίτημα του υπουργείου για μεταφορά 150 εκ ευρώ το ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ). Περιθώρια να μεταφέρουν επιπλέον ποσά έχει το ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, ο ΟΑΕΔ και ο ΟΓΑ.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι το αίτημα αφορά ποσά που δεν είναι άμεσα απαραίτητα για πληρωμές, σύμφωνα με τον τριμηνιαίο προγραμματισμό των ασφαλιστικών οργανισμών.Με δεδομένο ότι ο ELA δεν έχει αυξηθεί η ικανότητα των τραπεζών να δώσουν στους φορείς τα χρήματα που ενδεχομένως να ζητήσουν στη βάση της υπουργικής απόφασης είναι περιορισμένη, όπως περιορισμένη είναι πλέον και η δυνατότητά τους να πληρώσουν κανονικά σε μετρητά τις συντάξεις που θα πιστωθούν.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ