ΤΟΠΙΚΑ

Σπάει τα κοντέρ η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική

Διαβεβαιώσεις από τον Β. Κικίλια για εντατικοποίηση των περιπολιών στις ευαίσθητες συνοικίες, όπου είναι οξύ το πρόβλημα της παραβατικότητας

Συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια είχε την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 στο γραφείο του η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Η συνάντηση έγινε προκειμένου ο Υπουργός να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν στην αυξημένη παραβατικότητα και εγκληματικότητα που παρουσιάζεται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής καθώς και για τα προβλήματα που δημιουργούνται από ειδικές ομάδες πληθυσμού. Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια συσκέψεων και επαφών των φορέων της περιοχής για τα θέματα αυτά, που έχουν πραγματοποιηθεί τόσο με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία όσο και με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας τα περασμένα 3 χρόνια. Η Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί σε συγκεκρι μένους οικισμούς της Δυτικής Αττικής και κατέθεσε προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων. Ζητήθηκε η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι εντονότερη καθώς και να αυξηθεί το προσωπικό στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής. Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τη Δυτική Αττική και ενημέρωσε την κα Δήμου ότι εξετάζει τη θέσπιση ειδικών κινήτρων για τα στελέχη της αστυνομίας που θα υπηρετούν σε ευαίσθητες περιοχές.

Στη Δυτική Αττική απαιτείται ειδική μέριμνα του κράτους, λόγω της παρουσίας ομάδων πληθυσμού που δεν μπορούν να ελεγχθούν

Η κα Δήμου δήλωσε μετά τη σύσκεψη: «Συναντήθηκα σήμερα με το νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Κικίλια προκειμένου να τον ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αττική. Συζητήσαμε για όλες τις κινήσεις που έχουμε κάνει ως Αντιπεριφέρεια τόσο με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου όσο και σε κοινές συσκέψεις με άλλα Υπουργεία όπως αυτά της Δικαιοσύνης και Οικονομικών για να πατάξουμε την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα στην περιοχή. Η Δυτική Αττική είναι μια από τις δυσκολότερες περιοχές στη χώρα μας λόγω της παρουσίας ειδικών ομάδων πληθυσμού που δεν μπορούν να ελεγχθούν. Απαιτείται άμεση προσαρμογή της νομοθεσίας του κράτους στις ειδικές συνθήκες που επικρατούν και αυτό έθεσα στον Υπουργό, ο οποίος και δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα τα ζητήματα. Κατόπιν συναντήθηκα για πολλοστή φορά με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξεως κ Ανδρεουλάκο ο οποίος με ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των κοινών επιχει ρήσεων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στη Δυτική Αττική. Θέλω να τονίσω πως όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε σκληρά για τα ζητήματα παραβατικότητας ξεπερνώντας τις αρμοδιότητές μας με μόνο γνώμονα τις αγωνίες και τις ανάγκες των πολιτών. Τα αποτελέσματα ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται αφού οι περιπολίες και οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στην περιοχή έχουν αυξηθεί και έχουν γίνει συλλήψεις βαρύνουσας σημασίας. Όμως τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και συζητήσαμε μεταξύ άλλων την επιπλέον εντατικοποίηση των επιχειρήσεων και των ελέγχων. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Κικίλια για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μου και το ενδιαφέρον του για την περιοχή την οποία άλλωστε γνωρίζει από τη θητεία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Ο ίδιος με διαβεβαίωσε ότι οι ειδικές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική θα εντατικοποιηθούν και θα ενισχυθούν. Είναι σίγουρο πως η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και από τη νέα θέση μου στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο για το καλό του τόπου μας».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ