ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Σπείρα από τον Ασπρόπυργο εξαπατούσε ελαιοπαραγωγούς στην Ηλεία

Εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις

Τέλος στον εφιάλτη των ελαιοπαραγωγών και εμπόρων ελαιολάδου, έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου που εξιχνίασε συνολικά 16 υποθέσεις εξαπάτησης που είχαν συμβεί από τον Οκτώβριο του 2018 έως το Νοέμβριο του 2019.

Οι δράστες – τέσσερα άτομα με συγγενική σχέση μεταξύ τους και ένας αλλοδαπός- είχαν έδρα τον Ασπρόπυργο.

Σε εφτά περιπτώσεις απάτης είχαν καταφέρει να αποσπάσουν τόνους ελαιολάδου συνολικής αξίας 47.500 ευρώ, ενώ σε άλλες εννέα περιπτώσεις αποπειράθηκαν να πάρουν ελαιόλαδο αξίας 81.000 ευρώ.

Σπείρα από τον Ασπρόπυργο εξαπατούσε ελαιοπαραγωγούς στην Ηλεία

Οι δράστες επικοινωνούσαν με το υποψήφιο θύμα τους κανόνιζαν την παραγγελία και τον τρόπο πληρωμής.  Η πληρωμή γινόταν με την αποστολή επιταγών ή άλλων αποδεικτικών τραπεζικής πληρωμής. Οι δράστες επέλεγαν να παραδώσουν τις επιταγές κυρίως Παρασκευή μεσημέρι ή Σάββατο ώστε τα θύματά τους να μην έχουν τη δυνατότητα να τις ελέγξουν στην τράπεζα, σχετικά με την πιστότητά τους.

Έτσι παρέδιδαν πλαστές επιταγές ή πλαστά παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών μεταφοράς των χρημάτων – πάντα από άλλη τράπεζα και παραλάμβαναν τις ποσότητες του ελαιολάδου.

Ο αλλοδαπός είχε το ρόλο του «μπροστάρη» που θα πήγαινε να παραλάβει το ελαιόλαδο που έφτανε από την Ηλεία στην Αττική, με μεταφορική εταιρία.


Ακολουθήστε το «ΘΡΙΑΣΙΟ» στο Google News, Facebook & Twitter

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ