ΕΛΕΥΣΙΝΑΜΑΓΟΥΛΑΤΟΠΙΚΑ

Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Πέμπτη για την υπουργική επίσκεψη – φιέστα

Με στάση εργασίας από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. και συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο  ετοιμάζονται να υποδεχτούν την Πέμπτη 28 Ιουνίου «όπως του “αξίζει” τον υπουργό Υγείας μιας κυβέρνησης, που συνεχίζει (όπως και οι προηγούμενες) να τσακίζει τα δικαιώματά μας προς όφελος των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Σωματείου με θέματα τις εξελίξεις για τους επικουρικούς και μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ εργαζόμενους, τις ελλείψεις προσωπικού και προβλήματα με καλοκαιρινές άδειες και την κυβερνητική φιέστα, με την επίσκεψη του υπουργού Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

«Στην κυβερνητική προπαγάνδα περί “αναβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων” απαντάμε με την αλήθεια για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά, ασθενείς και εργαζόμενοι.

Στις “υποσχέσεις τους” απαντάμε με τις διεκδικήσεις μας για:

– Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολαβικοί).

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αναμόρφωση του Οργανισμού ώστε να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες.

– Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

– Να μην περικοπεί το ανθυγιεινό επίδομα. Να επεκταθεί και να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.

– Δημιουργία δημόσιου δωρεάν βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων».

Τέλος το Σωματείο καλεί «όλα τα Σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής να συμμετέχουν στη συγκέντρωση και να αγωνιστούμε μαζί για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ