ΤΟΠΙΚΑ

Στάση εργασίας στους Δήμους στις 16 Ιουνίου

Στάση εργασίας στους Δήμους στις 16 Ιουνίου
Η διαχείριση των απορριμμάτων και η ανάθεσή της σε ιδιώτες από μία σειρά Δήμων και μία σειρά άλλων ζητημάτων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οδήγησαν την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην προκήρυξη κινητοποιήσεων την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015.

Ειδικότερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση – πρώτη φορά μετά τη συγκρότησή της σε σώμα – αποφάσισε την πραγματοποίηση Πανελλαδικής στάσης εργασίας, από τις 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, την Τρίτη 16 Ιουνίου, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., στην Περιφέρεια Αττικής, στις 12.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 – Αθήνα), αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Επίσης, αποφάσισε την πραγματοποίηση ενημερωτικών γενικών συνελεύσεων και συγκεντρώσεων στους χώρους εργασίας, «για την επιτυχία της πρώτης κινηματικής δράσης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την ενημέρωση για την επικείμενη συμφωνία με τους τοκογλύφους-δανειστές μας και τον τρόπο της αντίδρασής μας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, καθώς και σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω παρεμβάσεις του κλάδου.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διεκδικεί:

– Την κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011, «που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας».

– Την κατάργηση του άρθρου 49 του Ν.4325/2015, «που παρατείνει τις συμβάσεις ιδιωτών στις Υπηρεσίες Καθαριότητας».

– Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε μια σειρά Δήμους, «με άλλοθι την έλλειψη προσωπικού και την απαξίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού».

– Την ψήφιση διάταξης που θα κατοχυρώνει την καταβολή της υπερβάλλουσας διαφοράς.

– Την επίλυση του προβλήματος της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης των ετών 2014 και 2015.

– Την άρση της μισθολογικής και βαθμολογικής καθήλωσης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ