ΤΟΠΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΧΑΪΔΑΡΙ

Στέγη Πολιτισμού απέκτησε η συνοικία Δαφνί στο Χαϊδάρι

Παρουσία δεκάδων κατοίκων πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 12/12 τα εγκαίνια της Στέγης Πολιτισμού στο Δαφνί, η οποία έγινε πραγματικότητα μετά τη θετική ανταπόκριση και τη συμβολή της  Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου σε μια τόσο σημαντική ανάγκη για την αναβάθμιση της συνοικίας .

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης Μιχάλης Σελέκος και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους κατοίκους του Δαφνιού για τη συμβολή τους στη προετοιμασία μιας υπέροχης γιορτής για τα εγκαίνια του χώρου. Όλος ο κόσμος βοήθησε με σπιτικά φαγητά που έφερνε καθένας που ερχόταν, με στολισμό της αίθουσας, με το παραδοσιακό ψήσιμο στην ψησταριά η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε και μια μεγάλη γιορτή ξεκίνησε.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για κάθε γειτονιά να αποκτήσει το δικό της σημείο αναφοράς. Ένα χώρο που θα δίνει τη δυνατότητα ζωντανής επικοινωνίας των κατοίκων, προώθησης του πολιτισμού με σειρά από δραστηριότητες που τώρα δε θα είναι μόνο ιδέες αλλά θα γίνονται πράξη με τη δυνατότητα που παρέχει η Στέγη Πολιτισμού.

Επίσης ο ίδιος τόνισε : ‘’Με το Πολιτιστικό μας Κέντρο θέλουμε να στεγάσουμε το μεράκι, τη δημιουργία, να στείλουμε μέσα από τη συμμετοχή του κόσμου μήνυμα ελπίδας σε μια εποχή δύσκολη για πολλές οικογένειες. Βεβαίως, είπε, θα συνεχίσουμε ως Δημοτική Αρχή να αλλάξουμε την εικόνα της χρόνιας εγκατάλειψης των απομακρυσμένων περιοχών της πόλης μας από όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές οι οποίες νοιάζονταν μόνο για τα έργα βιτρίνας και τις συνέπειες αυτής της πολιτικής τις επωμίζονταν οι κάτοικοι του Δαφνιού, της Αφαίας, του Σκαραμαγκά.

Για εμάς, δεν υπάρχουν Δημότες Α και Β διαλογής, είναι όλοι ίσοι, έχουν τα ίδια δικαιώματα γι’ αυτό πρέπει να έχει τις ίδιες δυνατότητες κάθε περιοχή. Στα πολλά προβλήματα που βρήκαμε μπροστά μας όταν αναλάβαμε αρχίζουμε και δίνουμε απαντήσεις. Για το Δαφνί αναμένουμε το ΦΕΚ που θα εγκρίνει τη νέα λαϊκή αγορά που θα λειτουργεί σε λίγους μήνες μπροστά από τη Στέγη Πολιτισμού.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Δήμου και λαϊκά τραγούδια από μουσικό συγκρότημα.

Η Στέγη Πολιτισμού λειτουργεί καθημερινά με υπάλληλο του Δήμου, τις ώρες 9:00 με 13:30, καθώς και τα απογεύματα με ευθύνη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Δαφνιού.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ